Het wordt een complete invasie uit Delaware.

Arriveerden de Trumpjes krap vier jaar geleden met slechts een puberzoon in hun kielzog in Washington, de Bidens zijn van plan het Witte Huis wat, euh, huiselijker te maken.

Naast herder Major en Champ zal er ook een presidentiële poes op Pennsylvania Avenue 1 trekken. "We dachten er al over om er een kat bij te nemen," zegt Jill. "En we hebben besloten dat we dat ook gaan doen. Ik vind het heerlijk om huisdieren over de vloer te hebben." Niet bekend is hoe de herders tegenover het idee van een kat als broer of zus staan. Het zal voor het eerst in tien jaar zijn dat er weer een Cat Of The United States (COTUS) in het Witte Huis rondsluipt.

Article continues after the ad

De laatste was India van George W. Bush die er in 2009 overleed, net voor de president afzwaaide.

...en in zijn jaren in het Witte Huis halsstarrig weigerde voor de presidentiële kerstkaart te poseren.

De bekendste COTUS was Socks Clinton, die erg populair was en bij voorkeur in het Oval Office verhaarde.

Donald Trump is, voor zover bekend, de eerste president sinds James Polk in 1849 die geen huisdier in het Witte Huis heeft gehad. Slechts drie andere presidenten gingen huisdierloos door hun regeringsperiode.

De Bidens zullen vermoedelijk een match zoeken in het asiel, waar ook Major vandaan komt. Champ namen ze als puppy in huis...

...en kent het Witte Huis nog uit de tijd...

...dat Biden vice-president van Obama was.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in