(c) homecookbrad / Instagram
(c) homecookbrad / Instagram

'Men neme twee eetstokjes…'

Leuk idee voor de kerstlunch: een tornado-omelet, de opvolger van cloud eggs. Het fenomeen is komen overwaaien uit Zuid-Korea en ziet er fraai uit: in plaats van een platte omelet serveer je een sierlijke berg die een beetje op een grote toef slagroom lijkt.

Article continues after the ad

Zo maak je 'm: 2 eitjes loskloppen in een kommetje. Olie in een pan, goed heet laten worden, dan het vuur terugdraaien. Eimengsel erin en een beetje laten indikken voor je met twee eetstokjes de zijkanten naar het midden trekt en de stokjes elkaar laat passeren om een puntje te krijgen.

Dan houdt je de eetstokjes vast en draai je de pan eromheen. De 'tornadomelet' wordt meestal geserveerd over een bolletje gekruide rijst, maar als je 'm in een klein hoog pannetje (bijvoorbeeld een miniwok) maakt komt het mengsel zo ver omhoog dat ie ook op een snee verse toast blijft staan, met swirl en al.

Openingsfoto (c) Brett Klieforth @ homecookbrad / Instagram

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in