Een mooiere toekomst begint bij jezelf.

Ben jij financieel in balans? En wat betekent dat eigenlijk, financieel in balans zijn? Nou, dat je je geld voor jou laat werken en nu goede financiële beslissingen neemt voor later. Bijvoorbeeld door duurzaam te beleggen, voor jezelf en de volgende generaties. 

Mariah Mansvelt Beck, co-founder van Yoni, vertelt hoe zij dat heeft aangepakt.

Dit moeten alle vrouwen weten

Article continues after the ad

Mariah staat aan het roer van Yoni, het eerste biologische merk tampons, maandverband en inlegkruisjes, dat breed verkrijgbaar is in de schappen van supermarkten en drogisten. Zij weet als geen ander hoe belangrijk het is om duurzame keuzes te maken in het leven.

"Zeven jaar geleden werd ik dertig en kwam ik er achter dat ik een voorstadium had van baarmoederhalskanker. Daarmee kwam ik in een ziekenhuistraject en kreeg ik als advies: 'Probeer een keer biologische katoenen producten om verdere irritatie te voorkomen.' Op dat moment dacht ik: eigenlijk moeten alle vrouwen dit weten. En moet er een biologische katoenen variant van dit soort producten in het gewone schap komen."

Hoe wil ik dat mijn financiële toekomst eruitziet?

Duurzaamheid is een belangrijk woord in Mariahs leven. Ze probeert dingen te doen die een goede invloed hebben op de rest van de wereld. Dat voert ze ook door in hoe ze belegt. "Financieel in balans betekent voor mij dat ik ten eerste bewust ben van wat erin komt en wat eruit gaat. Maar ook dat ik naar de toekomst durf te kijken en daarin durf te duiken: hoe wil ik dat mijn financiële toekomst eruit gaat zien? En welke acties moet ik nu nemen voor later?"

Lees ook: Investeren kun je leren (en is écht niet zo moeilijk als je misschien denkt)

Duurzaam beleggen was één van die acties. "Kijk in welke bedrijven je nou echt belegt, en hoe die iets bijdragen aan de wereld." Dat doet Mariah voor zichzelf, maar ook voor haar dochter. "Wat ik hoop mee te geven aan mijn dochter, maar misschien ook aan andere vrouwen: we hebben allemaal invloed en geld is een hele mooie tool om dingen voor elkaar te krijgen. Daar bewust mee omgaan vind ik heel erg belangrijk. Om duurzame keuzes te maken maar ook om niet bang te zijn in iets ingewikkelds te duiken en daar meer van te begrijpen, zodat je verantwoordelijkheid kan nemen voor je eigen financiële gezondheid."

Goed voor jezelf én toekomstige generaties

Wil je ook duurzaam beleggen? Investeren in bedrijven die goed zijn voor jezelf, maar ook voor toekomstige generaties? ABN AMRO MeesPierson kan je daarbij helpen. Door je de weg te wijzen naar bedrijven die oog hebben voor mens, milieu en maatschappij. En vooral ook: door je op weg te helpen als je niet weet waar je moet beginnen met beleggen.

Zij hebben een korte online cursus samengesteld waarin je leert hoe je een financiële balans bereikt. Nu, en in de toekomst. Met inspirerende video’s, opdrachten, tips & tricks en concrete zaken om mee aan de slag te gaan. Alles op een rijtje, wel zo overzichtelijk.

In de cursus leer je onder andere meer over duurzaam beleggen, schenken en nalaten, filantropie, investeren in vastgoed en startups. Alles wat je nodig hebt voor je financiële toekomst dus. Nieuwsgierig geworden? Meld je aan en ga direct aan de slag. 

Disclaimer: beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.