Seppe Nobels vergroent klassiekers.

'Een Kookboek' van kok Seppe Nobels is de winnaar van Het Gouden Kookboek 2021, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het afgelopen jaar.  

Auteur en chef Seppe Nobels, hier met zijn moeder, woont in Antwerpen. In 2005 won Nobels vier van de zes hoofdprijzen van de wedstrijd beste Junior kok van België. In 2014 werd hij verkozen tot Beste Groentechef van de Benelux door Gault & Millau. En in 2018 en 2019 was Seppe een vast televisiegezicht bij het bekende tv-programma Grillmasters.

In 2021 kreeg Seppe een groene Michelinster voor zijn op groenten geïnspireerde keuken en duurzame filosofie. Als chef van restaurant Graanmarkt 13 zorgde hij voor inventieve en gezonde gerechten.

Article continues after the ad

De laatste maanden krijgt hij veel media-aandacht rond Instroom, een sociaal-culinair project waarin hij nieuwkomers onder zijn hoede neemt in de restaurantkeuken en samen met hen fusion-gerechten serveert die zijn groentekeuken combineren met invloeden uit de thuislanden van de asielzoekers/vluchtelingen.

Nobels is een van de voorttrekkers van de Urban Farming- beweging in België (kweken van groenten en kruiden in de stad, wildpluk van stadsonkruiden). Dit gevoel voor duurzaamheid zie je terug in Een kookboek, waar Nobels het koken van seizoen groenten aanmoedigt. Seppe's insteek is: "Laat de groenten in elk gerecht schitteren en geef er vlees, vis of gevogelte bij als je daar zin in hebt."

In Een kookboek (€ 45) laat de chef je kennismaken met zijn 450 beste klassiekers, gemaakt van seizoensgroenten. Doel van het boek is 'culinaire klassiekers niet alleen bewaren maar ook vergroenen.'

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in