De regiewereld bestaat voor het grootste gedeelte uit mannen, maar het is Kathryn Bigelow (The Hurt Locker, Zero Dark Thirty, Detroit) gelukt om als vrouwelijke regisseur een plekje (een heel grote) te veroveren. 

Kathryn - die overigens de ex-vrouw is van de beroemde regisseur James Cameron (Titanic, Avatar, The Terminator) - doet in Hollywood iets unieks: ze regisseert al drie decennia alleen maar actiefilms. Geen enkele vrouw die haar dat nadoet.

Wow!
Maar dat is niet het enige bewonderenswaardige aan deze echte powervrouw. Ondanks haar leeftijd is ze nog volop aan het werk en is ze voorlopig niet van plan om met pensioen te gaan. Raad eens hoe oud deze vrouw is? Knap als je dat lukt, want wat ziet Kathryn er ge-wel-dig uit! De machtigste vrouwelijke filmregisseur wordt dit jaar 66 jaar. Wow!

Oscar
Kathryn sleepte overigens met de film The Hurt Locker zes Oscars in de wacht. Ze won het felbegeerde gouden beeldje in de categorieën Best Picture en Best Director. Hiermee is zij de eerste vrouw die een Oscar won in die laatste categorie.

Ze wordt vandaag 50, en wat blijft Kylie Minogue er altijd goed uitzien. Hoe doet ze dat toch?

In een interview vorige maand gaf Kylie eerlijk toe dat er voor een fotoshoot of opname een hoop werk aan te pas komt. ‘Achter zo’n look zit een heel team, zo sta ik ‘s ochtends echt niet meer op.’ Celebrate yourself at every age, vindt Kylie. Je kunt jezelf niet ouder of jonger maken, je kunt alleen maar jezelf in dit moment zijn. ‘Dus probeer altijd te stralen, in goede maar ook in mindere tijden.’ Ze heeft ook drie echt praktische tips – boring, naar eigen zeggen – waar Kylie al jaren trouw aan blijft. En die werken duidelijk, gezien haar jonge uitstraling. 

3x Kylie's anti-aging tips

1 Sunblock. Zon doet ons goed, maar veroudert de huid, met rimpels tot gevolg. Gebruik deze maanden dus echt een goede spf voor je gezicht, en kies eigenlijk bij voorkeur altijd voor een gezichtscrème met spf.

2 Haal áltijd je make-up af. ‘Ik draag al zo ontzettend lang make-up voor mijn werk. Maar ik maak mijn gezicht altijd schoon.’ Kylie gebruikt daarvoor mousselinedoeken, zachte doeken die extra grondig kunnen reinigen.

3 Een goede dermatoloog. ‘Ga als je kunt. Voor wat behandelingen.’

 

Bron: Prima. Beeld: Getty Images

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.