Pantone heeft gesproken, volgend jaar is 'korenbloem'.

Wie de mode een beetje volgt, zal niet verrast zijn dat Pantone 17-3938 Very Peri is uitgeroepen tot kleur van 2022.

Er was de afgelopen maanden al heel veel lila te zien, dat met deze mengeling van rood en blauw promoveert tot diep blauwpaars dat aan korenbloemen (periwinkles) doet denken.

Article continues after the ad

De kleur staat symbool voor twee sterke kleuren die samen iets nieuws vormen. Een beetje zoals we van het oude en nieuwe normaal richting een post-corona bestaan gaan. Het blauw staat voor trouw en stabiliteit, het rood voor energie en opwinding.

Het is voor het eerst dat het kleurinstituut een geheel nieuwe kleur heeft gemaakt voor de Kleur van het Jaar, je hebt 'm nog niet eerder gezien.

"De Pantone kleur van het jaar weerspiegelt de tijdgeest," zegt Laurie Pressman, Vice President van het prestigieuze Pantone Color Institute.

"Terwijl we voorwaarts bewegen in een wereld van ongekende veranderingen brengt Very Peri een nieuw perspectief en visie op de kleurfamilie blauw. Met de ondertoon van violet en rood staat het voor een kwieke, vreugdevolle houding en dynamische moed die creativiteit en verbeelding aanmoedigt."  

Foto's (c) Pantone

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in