Planten zijn eyecatchers in je huis. Ook op groengebied zijn er trends natuurlijk. Urban jungle is nu helemaal in, volgens groenjournalist Kristel Engelen. Zo integreer je dat in je interieur:

De Urban Jungle-trend floreert. Je creëert 'm door veel soorten planten, variërend in grootte en lengte, in groepen bij elkaar te zetten. De gatenplant, bananenplant, olifansoor, vingerplant (oersterk!) en de palm bijvoorbeeld.

Tip: Zet een gatenplant (monstera deliciosa) niet in een pot, maar in een vaas.

Retro

Alles uit de jaren 60 - 70 blijft populair. Planten in macraménetjes, cactussen en vetplanten, hangplanten en pannenkoekenplantjes. Wat daar nu bijkomt, is de plantenstandaard. Zo kan je urban jungle ook de hoogte in.

Tip: Wil je planten uit de jaren zeventig doen herleven, ga dan eens langs de Wilderniswinkel in Amsterdam, planten als levende mosballen kun je in een vaasje - onder water - op tafel zetten. Ook leuk: minipalmpjes. Wat ook mooi staat, is een plant onder een stolp of in een weckpot. De meeste planten kunnen er goed tegen, til af en toe wel even de stolp op voor wwat zuurstof.

Bloemen

Speelse boeketten, met enkele bloemen in verschillende kleuren en lengtes zijn nu helemaal in. Pastelkleurige tinten, op elkaar afgestemd, zijn prachtig. Kijk ook eens welk fantastisch effect een contrasterende, felle kleur dan geeft. Oranje of hardgeel bijvoorbeeld. Onkruid, vooral die met kant achtige schermbloempjes, doen het ook heel goed in een boeket.

Tip: Zet een bloem van een bereklauw in een vaas en je hebt een prachtige eyecatcher. Pas wel op als je ze plukt. Ze moeten dan al ingedroogd zijn, anders krijg je brandblaren. Trek voor de zekerheid handschoenen aan.

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!