De Zaai-meisjes in 1999
De Zaai-meisjes in 1999

Hoe zou het nu gaan met Ingrid en Irma?

Je kon ze uittekenen op het hekje, waar plattelandsmeisjes Ingrid en Irma – altoos dodelijk verveeld, ofwel 'Zaai' – op hilarische, maar toch heel herkenbare wijze – het leven bespraken met een Fries accent, al dan niet met passerende postbode Siemen.  

De makers hebben na 25 jaar plannen voor een senior versie van Zaai. "We hebben nu een plan om Zaai 35 jaar later te maken, dus Zaai senior," aldus Paul Groot, die Zaai schreef, in Kunststof. Hij is zelf heel enthousiast over het idee, maar omroepen staan er nog niet bepaald om te springen. "Het lijkt ons een heel leuk plan, maar de VPRO wil het niet hebben en omroep Max ook niet."

Groot zou met dezelfde acteurs als 25 jaar terug in gesprek zijn over een comeback. Actrice Plien van Bennekom speelde toen de rol van Irma en Bianca Krijgsman speelde Ingrid. De populaire postbode Siemen werd gespeeld door Joep Onderdelinden. Hij was ook verantwoordelijk voor enkele andere terugkerende typetjes. Er is toch wel één omroep die hier brood - Fries suikerbrood, uiteraard - in ziet? 

Foto (c) ANP

Article continues after the ad

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in