Online Masterclass van de Grootmeester.

Bestaat er een ideale receptuur voor een cabaretprogramma? Hoe bouw je een goede grap op? Wat zijn de valkuilen bij het maken van een voorstelling?

Vanaf nu geeft niemand minder dan Youp van ’t Hek antwoord op deze en heel veel andere vragen. Via masterclasses op het platform Grootmeesters.nl laat de cabaretier in een online collegeserie zijn licht schijnen op de diverse kanten van zijn geliefde vak.

Article continues after the ad

Hij vertelt niet alleen openhartig over zijn eigen wording tot cabaretier, maar ook over de vele mislukte grappen die daarbij kwamen kijken. Heel inspirerend als je zelf op wat voor manier ook bezig bent met humor, cabaret en theater, of om cadeau te doen aan een aspirerend stand-upper in je omgeving. 

De masterclass door Youp van ‘t Hek is de nieuwste aanwinst in een serie online lessen op het recent gelanceerd studieplatform Grootmeesters. Sinds maart van dit jaar delen diverse bekende Nederlanders, die tot de top van hun vakgebied behoren, hierop hun kennis via een eigen unieke collegereeks. Van zanger Guus Meeuwis en actrice Monic Hendrickx tot oud-voetballer Rafael van der Vaart en schrijver Ronald Giphart.

De colleges van Youp van ‘t Hek zijn niet alleen leerzaam, ze geven ook een inkijkje in het leven en de inspiratiebronnen van de cabaretier. Hoewel hij al vijftig jaar een begrip is in de wereld van het cabaret, is hij zelf bescheiden over zijn eigen masterclass voor Grootmeesters: “Het is een simpel verhaal van één meneer die de wijsheid absoluut niet in pacht heeft! Ik vind het vooral leuk dat ik ervaringen heb kunnen delen en hiermee jonge mensen voor valkuilen kan behoeden.”

De masterclass van Youp van ’t Hek bestaat uit 33 lessen en bevat daarnaast een werkboek met opdrachten zodat je zelf aan de slag kunt.

Een collegereeks kost 69,- per Grootmeester. Degenen die onbeperkt toegang willen tot al het talent betalen 9,99 per maand. Meer informatie over de inhoud en het aanbod van de masterclasses is te vinden op Grootmeesters.

Foto's (c) Sophie Laubert Photograpy

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in