Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Vier de herfst op het Schiermonnikoog Festival!

Spannend samenspel van muziek en natuur. Zin in een uniek festival vol muziek en natuur? Van 1 t/m 6 oktober vindt de 21ste najaarseditie van het populaire Schiermonnikoog Festival plaats. In een spannende wisselwerking tussen muziek en natuur ontdek je op het kleinste Waddeneiland musici en comp...

Vier de herfst op het Schiermonnikoog Festival!

Spannend samenspel van muziek en natuur.

Zin in een uniek festival vol muziek en natuur? Van 1 t/m 6 oktober vindt de 21ste najaarseditie van het populaire Schiermonnikoog Festival plaats. In een spannende wisselwerking tussen muziek en natuur ontdek je op het kleinste Waddeneiland musici en composities uit alle windstreken, masterclasses, documentaires, lezingen, sterrenwandelingen en natuurexcursies. Beleef het najaar omringd door driehonderd vogelsoorten, achttien kilometer strand en het door UNESCO beschermde wad.

Na een culinair en muzikaal voorafje op vrijdag met een soloprogramma van harpist Remy van Kesteren, opent het Dianto Reed Quintet het festival officieel op zaterdag. De finalisten van Dutch Classical Talent 2022/23 spelen dan onder meer de wereldpremière van A Shimmering Light, een legende over een man die zich op een afgelegen eiland laat leiden door het licht van een vuurtoren. Het werk is in opdracht van het festival geschreven door de jonge Iraanse componist Ramin Amin Tafreshi. Ook klinkt de Pianographe, een prijswinnend instrument dat de toekomst inkijkt door geluid en beeld samen een nieuwe wereld te laten creëren. Het instrument maakt voor het eerst de oversteek naar Nederland!

Masterclasses