Opgeruimd huis, opgeruimd hoofd, opgeruimde Netflix-serie.

Wie houdt van een opgeruimd totaalplaatje kent wellicht het Instagram-account @thehomeedit wel: twee Amerikaanse dames die van elke chaos (van kledingkast tot kantoor en voorraadkast) een prachtig samenhangend geheel maken waar álles een plekje heeft.

Article continues after the ad

Dat is vreselijk fijn om naar te kijken (getuige hun bijna drie miljoen volgers), en heeft ze heel wat beroemde fans opgeleverd. Reese Witherspoon bijvoorbeeld, die opperde dat de dames wel een eigen serie konden uitbrengen. Inmiddels is het zover en is The Home Edit te vinden op Netflix. Waar elke aflevering een kamer in het huis van een bekende kop (aflevering 1: Reese zelf!) en een gewone Amerikaan wordt opgeruimd.

Een voorproefje...

Wil je óók zo'n huis (of minder ambitieus: hoekje) dan weten de dames wel raad. Hier alvast hun top vijf tips om zelf mee aan de slag te gaan voor het ultieme rust-in-het-hoofd-huis.

1. Begin klein

Héél klein. Ben je van nature niet georganiseerd dan is de kans groot dat je veel te ambitieus van start wilt, waarna je overweldigd raakt door wat er allemaal moet gebeuren en direct de handdoek in de ring wilt gooien. Werk één plek per keer af. En begin vooral eerst met één enkele la in plaats van een hele kast. Veel kleine projecten werken veel meer motiverend dan veel grote projecten.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Is it too early to just start Christmas? Not asking for a friend. 🎄🎄🎄 #thehomeedit #holidays #2021

Een bericht gedeeld door THE HOME EDIT ® (@thehomeedit) op

2. Weggooien is een must

Hup, al je spullen uit de ruimte die je op wilt ruimen. Daarna groeperen per categorie. Daarna weggooien wat je niet gebruikt. Pas als je weet wat je echt wilt houden, weet je waar je ruimte voor moet maken en hoe je je nieuwe, opgeruimde ruimte wilt indelen.

3. Label zoveel mogelijk

Zijn de vrouwen van The Home Edit dol op: overal een label op, zodat je je spullen snel terug kunt vinden en (cruciaal) ook weer op de juiste plek terug kunt zetten na gebruik.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Our canisters create a perfect pantry ✨#thehomeedit #getorganized #pantry

Een bericht gedeeld door THE HOME EDIT ® (@thehomeedit) op

4. Zorg voor een systeem

Als je het goed doet, zeggen de vrouwen van THE, hoef je je kast of ruimte niet keer op keer opnieuw op te ruimen. Als alles een plek heeft, zet je de spullen gewoon weer waar ze horen. Zo hou je het ook echt netjes.

5. Investeer in opbergers

Al die spullen moeten een plekje krijgen, en dat gaat nu eenmaal het makkelijkst als je dozen, potten, bakken en hangers klaar hebt liggen. Koop alles uit dezelfde lijn, bijvoorbeeld allemaal dezelfde kleerhangers of voorraadpotten voor een extra opgeruimde look. En kies voor opbergers die goed op en tegen elkaar passen om het meeste uit de beschikbare ruimte te halen.

Lekker project voor het najaar wel: eindelijk die voorraadkast/kledingkast/kantoorruimte aan kant.

Beeld: Netflix

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in