Kees Prins, JP den Tex en Paul de Munnik in 2007
Kees Prins, JP den Tex en Paul de Munnik in 2007

Het podium op met vertalingen van iconische Engelstalige popsongs.

JP den Tex, Paul de Munnik en Kees Prins stonden in 2007 al eens samen op het podium met 'Op weg naar huis', een mooi liedjes- en verhalenprogramma dat schitterde in eenvoud en humor dankzij drie volstrekt verschillende talenten. Die formule werkte uitstekend, zodat het gelegenheidstrio op herhaling gaat met de nieuwe voorstelling De Vertalingen.

Americana-vibes

De mannen hebben 20 iconische Amerikaanse popsongs uit de zestiger en zeventiger jaren vertaald van onder anderen Bob Dylan, Joni Mitchell, Lou Reed, Tom Waits, Robbie Robertson en Neil Young.

En onthullen het verborgen verhaal achter elk lied. Ze vertellen tevens over hun fanatieke zoektocht naar de juiste woorden. Daarom is de voorstelling ook een ode aan het Nederlands.

Article continues after the ad

Eerste single

Onlangs verscheen de eerste single van het album De Vertalingen, het heet De Last en is een vertaling van The Weight van Robbie Robertson - ze speelden het al eens live. 

De vertalingen is te zien vanaf 24 februari tot en met zondag 1 mei 2022 in theaters in heel Nederland, hierbij de speellijst.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in