Nieuwe Italiaanse filmklassieker.

Vanaf 16 juli in de bioscoop: de prachtige Italiaanse dramafilm Picciridda - Alone with her dreams. Deze bijzondere film is door Italiaanse pers en filmprofessionals geprezen als een meesterwerk in de beste Italiaanse traditie. De film speelt zich af in de jaren ’60 en volgt het verhaal van de elfjarige Julia die door vertrek van haar ouders bij haar strenge oma moet gaan wonen.

Als Julia ouder wordt ontdekt ze een verschrikkelijk familiegeheim. Picciridda behandelt thema's als generatieconflicten, vrouwenonderdrukking en de pijn van gezinsleden die door emigratie van elkaar worden gescheiden. De film neemt je vanuit de bioscoop mee op een beladen reis naar het zonnige Sicilië.

Article continues after the ad

Niet alleen de Italiaanse pers en filmprofessionals zien de kracht van Picciridda. Op 15 juli worden namelijk de Globo d’Oro in Rome uitgereikt, ook wel bekend als de Italiaanse Golden Globes, en Picciridda is genomineerd in maar liefs 5 categorieën: beste film, beste debuutfilm, beste vrouwelijke hoofdrol (Marta Castiglia), beste muziek en beste scenario. Hiermee is Picciridda de film met de op een na meeste nominaties dit jaar. Vooraf Italiaans uit eten, na afloop een gelato voor het betere Palermogevoel.