Je eigen kat in de bios? Hou je cameramobieltje paraat!

Oké, we zijn er vroeg bij, maar voor je het weet is het zo ver en het is te leuk om te missen, dus daar gaan we: zoals elk jaar staat 4 oktober in het teken van Dierendag.

Dit jaar staat de kat in het bijzonder centraal, want de makers van de succesfilms De Wilde Stad en De Nieuwe Wildernis slaan opnieuw de handen ineen voor een ode aan onze spinnende vrienden.

Article continues after the ad

Op zondag 4 oktober stelen de Nederlandse katten namelijk de show in de bioscoopfilm POESLIEF. Nederlands bekendste kat Abatutu (bekend van onder andere De Wilde Stad en de AH-commercial - menig acteur zou een moord doen voor haar CV) roept daarom alle kattenbaasjes van Nederland op om hun leukste, gekste of grappigste kattenvideo’s in te sturen via Poeslief De Film.

POESLIEF is op 4 oktober te zien in bioscopen door heel Nederland.

Alle kattenbaasjes van Nederland kunnen vanaf nu hun leukste kattenvideo uploaden op de Facebookpagina van POESLIEF tot 15 augustus.

Uit alle kattenfilmpjes selecteert een deskundige jury de meest originele, grappige of aandoenlijke filmpjes.

Deze zullen te zien zijn in de bioscoopfilm POESLIEF op zondag 4 oktober, vanzelfsprekend van deskundig commentaar voorzien door Abatutu, ingesproken door groot kattenliefhebber Nicolette Kluijver.

Naast de keuze van de jury wordt ook het publiek gevraagd om te stemmen. De video die op 15 augustus de meeste likes op Facebook heeft verzameld krijgt namelijk een gegarandeerde en prominente plek in de film als publieksfavoriet.

Alle inzenders (ook degene die niet geselecteerd zijn voor de bioscoopfilm) worden genoemd (kat en baasje) op de aftiteling van de film. Doe je mee?

Openingsfoto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in