Yayoi Kusama
Yayoi Kusama

Kunstfilms in de frisse lucht, mét borrelplank!

Deze zomer brengt Museum Voorlinden haar drie favoriete kunstfilms naar het witte doek. Je kunt midden op het landgoed van deze kunstenaarsverhalen genieten, met de sterrenhemel als decor. 
 

Article continues after the ad

Op het witte doek zullen Leaning into the Wind, over de Schotse landschapskunstenaar Andy Goldsworthy, Kusama: Infinity, over Yayoi Kusama en Final Portrait, over Alberto Giacometti, worden getoond. Zo kun je jezelf onderdompelen in hun werkwijze, inspiratiebronnen, tegenslagen en zoektocht naar de juiste stijl. 

Zo wordt in de documentaire over Andy Goldsworthy de kunstenaar gevolgd in zijn zoektocht naar de invloed die de tijd op hem en zijn kunst heeft gehad.

In Kusama: Infinity komen talloze aspecten van Yayoi Kusama's leven en werk aan bod: haar moeilijke jeugd, haar psychische problemen, het seksisme waarmee ze als vrouw te maken kreeg en haar doorzettingsvermogen, waardoor zij uiteindelijk de erkenning kreeg die zij verdiende.

In Final Portrait volgen we Alberto Giacometti tijdens de totstandkoming van zijn laatste meesterwerk.

De filmscreenings vinden plaats op donderdag 13, 20 en 27 augustus en starten respectievelijk om 21.30, 21.00 en 20.30 uur. Bezoekers zij vanaf een halfuur voor aanvang welkom. Tickets kosten € 25,00 inclusief uitgebreide borrelplank en zijn te bestellen via Museum Voorlinden.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in