Zin in iets moois en unieks voor in huis?

Komen de muren op je af? Hang er eens wat anders op om naar te kijken! Meer dan 2000 kunstenaars zijn lid van de Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars (NABK).

Article continues after the ad

Ben je op zoek naar een kunstenaar in de buurt, zoek je kunstwerken in een bepaalde discipline (schilderen, glas, textiel, keramiek, sieraden, beelden, et cetera) of wil je gewoon lekker rondkijken, dan kun je op de site terecht. Dat geldt ook voor kunstenaars die hun werk breder onder de aandacht willen brengen.  

Met de zoekbalk kun je op kunstdiscipline of woonplaats zoeken en natuurlijk ook op naam. Klik vervolgens op de naam van het lid. Wordt je verliefd op een van de geüploade kunstwerken, dan kun je doorklikken naar haar of zijn site en contact opnemen. Sommige hebben er een eigen webshop klaarstaan, bij andere is het een kwestie mailen en vragen of een stuk te koop is en wat de prijs is.

Sympathiek van NAKB is het brede aanbod en het gemak waarmee je rond kunt kijken. Er zit geen ballotagecommissie tussen zoals bij een galerie, als je iets mooi vindt dan vind je het mooi. Zo kun je voor een vaak redelijke prijs een uniek kunstwerk bemachtigen – die laagdrempelige insteek maakt het helemaal van nu.

Openingsfoto (c) Getty Images

Doe je mee aan de grote Nouveau Enquête? Kost je maar 5 minuutjes en we verloten fijne beautypakketten als bedankje!