Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Onbekend werk van Andy Warhol nu thuis te zien

Tate Modern streamt de veelbesproken expositie. Bekend en onbekend werk van Andy Warhol vormt op dit moment de belangrijkste tentoonstelling in het Tate Modern te Londen. Die moest sluiten vanwege de coronabeperkingen en heeft besloten een goede registratie van het gebodene vrij te geven. Het gaa...

Onbekend werk van Andy Warhol nu thuis te zien

Tate Modern streamt de veelbesproken expositie.

Bekend en onbekend werk van Andy Warhol vormt op dit moment de belangrijkste tentoonstelling in het Tate Modern te Londen. Die moest sluiten vanwege de coronabeperkingen en heeft besloten een goede registratie van het gebodene vrij te geven. Het gaat om meer dan honderd werken, waaronder tientallen erotische tekeningen die nooit eerder te zien zijn geweest.

Curatoren Gregor Muy en Fiontán Moran volgen de carrière van Warhol door zich te richten op zijn migrantenafkomst, zijn ideeën over dood en religie en zijn LGBT+ identiteit: "We wilden echt terug naar de bron en onderzoeken hoe zijn verlangens en angsten hem hebben gedreven tot het creëren van kunst."

Te zien op Tate Modern tot 18  april 2021.

Openingsfoto (c) Getty Images 

Geen nieuwe NOUVEAU meer te koop in de winkel? Geen nood, je kunt het nieuwste nummer ook los bestellen, nu tijdelijk zonder verzendkosten!