Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nieuwe verslavende Netflixserie: StartUp

Zó ken je Hobbit-acteur Martin Freeman nog niet!   Netflixserie StartUp is echt een spannende aanrader. In Amerika zijn ze al aan het derde seizoen, hier kunnen we de reeks sinds deze maand bekijken. Opvallend in de cast is Martin Freeman in een heel atypische rol. De man die we allemaal kennen a...

Nieuwe verslavende Netflixserie: StartUp

Zó ken je Hobbit-acteur Martin Freeman nog niet!  

Netflixserie StartUp is echt een spannende aanrader. In Amerika zijn ze al aan het derde seizoen, hier kunnen we de reeks sinds deze maand bekijken.

Opvallend in de cast is Martin Freeman in een heel atypische rol. De man die we allemaal kennen als de iconische Hobbit Bilbo Baggings speelt er een gevaarlijke, corrupte FBI-man in. Dat staat niet alleen haaks op alles wat ik hem eerder zag spelen, het maakt hem griezelig aantrekkelijk.

Leugens

Nooit gedacht dat ik het woord aantrekkelijk in verband zou brengen met Hobbit-vertolker Martin Freeman. Een heel goede acteur, dat vond ik altijd al, maar aantrekkelijk… Niet echt.

Ik vond hem geweldig als Dr. Watson in tv-serie Sherlock en fantastisch in Fargo (allebei Netflix).

Vooral in de laatste was hij fenomenaal als een door zijn vrouw gekleineerde sukkelaar die haar uiteindelijk, uit pure wanhoop, de hersens inslaat. In zijn pogingen zijn daad te verhullen, maakt hij vervolgens vlek op vlek en raakt hij meer en meer verstrikt in zijn eigen leugens… Medelijden, dat voel je voor hem, maar hoe anders is dat in StartUp.

He is dangerous!

Bij de eerste aflevering kijk je meteen in zijn overbekende gezicht. Maar hij ziet er net iets gelikter uit dan we gewend zijn. Het haar lijkt dikker, de neus smaller, de ogen doordringender. Maar er zijn geen verregaande uiterlijke veranderingen nodig om te laten zien wat de makers willen zeggen: he is dangerous!

Het is zijn zelfverzekerde blik die je het beeld in trekt. Het gevoel deed me denken aan de legendarische openingsscene van Once Upon A Time in the West als je recht in de staalblauwe ogen van Henry Fonda kijkt.

Nou schiet Freeman in StartUp niet een heel gezin naar de andere wereld, zoals Fonda in de klassieke western, maar hij komt als corrupte FBI-agent wel terecht aan de andere kant van een wereld vol geweld en vergelding. Als hij besluit een zware crimineel af te persen is er geen weg meer terug.   

Geen vanilleseks

StartUp draait om drie niet alledaagse ondernemers, waaronder een jonge vrouw die een cryptomunt wil lanceren die volgens haar de hele wereld zal veranderen. Het enige wat ontbreekt is geld voor de lancering. Maar dat heeft een knappe bankier wel voor haar. En laat hij nou de zoon zijn van de crimineel die wordt afgeperst door Martin Freeman. De crimineel die alleen zijn zoon durft te vertrouwen met een immens vermogen…

Dan kun je al niet meer stoppen met kijken en word je als verslaafd meegezogen in netwerken van gangsters, Freemans relatie met zijn mooie ex, met wie hij nog geregeld seks heeft (en bepaald geen vanilleseks - ook op dat vlak is hij gevaarlijk). Je wordt meegesleept in de wereld van een virtuoze hacker, een afvallige bankier en een ambitieuze bendeleider.

Startup staat met alle drie de seizoenen op Netflix, dus je kunt lekker doorkijken!   

Foto's (c) Netflix, BBC, New Line Cinema

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in