Scala (c) Hans Gerritsen
Scala (c) Hans Gerritsen

Mocht je TING! nog niet hebben gezien: aanrader!

Niemand had twee jaar geleden kunnen bevroeden dat thuis kijken naar theater, dans of opera een succes zou worden.

Twee lockdowns en een pandemie later is duidelijk dat liefhebbers van cultuur weliswaar treuren om het gemis van live-voorstellingen, maar toch erg kunnen genieten van het alternatief: coronaproof thuis kijken naar hun favoriete gezelschap.

Article continues after the ad

Love Gun (c) Joris-Jan Bos

Een van de organisaties die echt heel creatief is in doorwerken met gesloten theaters is het Scapino Ballet Rotterdam, waar ze niet alleen voorstellingen voor streams aanbieden, maar ook een programma erom heen, met behind the scenes stukjes en interviews, zodat het misschien nog wel meer voor je gaat leven dan wanneer je in een zaal naar een podium zit te kijken.

Le Chat Noir (c) Hans Gerritsen 

Nu de theaters voorlopig nog dicht blijven laat Scapino Ballet Rotterdam weer een flink aantal nieuwe dansvoorstellingen zien op het eigen streamingplatform Scapino Streamt.

Bekende avondvullende voorstellingen en korte dansstukken van jong talent zijn vanaf nu voor een paar euro per stream te bekijken. De voorstellingen worden voorzien van extra informatie via interviews met de makers.

Een greep uit het aanbod

Na Pearl, een van de succesvolste voorstellingen van Scapino, is nu ook de opvolger te zien: Scala. Wervelende dans, barokkostuums en live muziek zijn opnieuw de hoofdingrediënten van dit barokspektakel.

In Le Chat Noir brengt choreograaf Ed Wubbe een dansante en muzikale ode aan Parijs, met The Great Bean liet hij zich inspireren door het variété en de magie op het circuspodium.

The Great Bean (c) Bas Czerwinski

Verder zijn op Scapino Streamt o.a. korte dansstukken te bekijken van Itamar Serussi, Marcos Morau, Ryan Djojokarso en Joeri Dubbe.

TING! (c) Eric Fecken 

De spectaculaire show TING! waarin muziek van de NITS, circus en dans samenkomen, blijft een van de meest bekeken voorstellingen op het streaming platform.

Voor meer informatie: Scapino Streamt

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in