En het is níet het slot van de Zeven Zussenreeks.

In het voorjaar van 2022 verschijnt een nieuw boek van Lucinda Riley, de eerder dit jaar  overleden schrijfster van de succesvolle serie de Zeven Zussen. Dat heeft haar familie bekend gemaakt.

The Murders at Fleat House speelt zich af op een kostschool in Norfolk, Noord-Engeland, waar de schokkende dood van een leerling leidt tot de ontdekking van diep weggestopte geheimen in het hart van Fleat House.

Het is de enige misdaadroman die ze schreef

Toen haar jongste kinderen in 2004 naar school gingen, schreef Lucinda drie boeken zonder daar destijds een uitgever voor te hebben. Twee daarvan zijn inmiddels met groot succes uitgebracht: De olijfboom en De vlinderkamer. Lucinda was altijd van plan om het derde boek uit te geven na het verschijnen van het laatste deel van De zeven zussen. Het is de enige misdaadroman die ze schreef.

Article continues after the ad

Zoals afgelopen juli aangekondigd zal het achtste deel in de Zeven Zussen-serie, Atlas: Het verhaal van Pa Salt, door Lucinda’s zoon Harry Whittaker worden voltooid. Dit boek verschijnt in mei 2023 en hierin zal worden onthuld wie de mysterieuze adoptievader Pa Salt is.

Moeder en zoon werkten al nauw samen aan de kinderboeken in de Beschermengel-serie

Riley heeft voor haar overlijden half juni een aantal belangrijke passages van het achtste boek afgerond. Daarnaast heeft zij gedetailleerde aantekeningen gemaakt over het plot. Het was haar uitdrukkelijke wens dat in het geval van haar overlijden haar oudste zoon Harry Whittaker de serie zou voltooien. "Mijn moeder heeft mij de geheimen van de serie toevertrouwd, en ik zal mijn belofte aan haar nakomen door deze met haar lezers te delen," zegt hij. Moeder en zoon werkten al nauw samen aan de kinderboeken in de Beschermengel-serie.

Lucinda Riley overleed in het voorjaar van 2021 op haar 55ste aan de gevolgen van kanker. Ze is de meest succesvolle auteur van deze eeuw, met ruim drie miljoen verkochte boeken in Nederland en Vlaanderen.

Foto's (c) ANP 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in