Netflix moet echt de beveiliging gaan opkrikken…

Oh ironie, een serie over een meesterdief die bestolen wordt. Opnieuw is is een Netflix-reeks het slachtoffer geworden van diefstal. Eind februari raakte bekend dat dieven spullen ter waarde van 180.000 euro gestolen hebben op de set van ‘The Crown’.

Volgens het Amerikaanse magazine ‘Variety’ heeft er ondertussen een gelijkaardig incident plaatsgevonden op de set van ‘Lupin’. Het Franse persbureau AFP meldt dat  dieven er voor zo’n 300.000 euro aan waardevolle spullen hebben buitgemaakt.

Was het een inbraak of een overval?

De inbraak heeft plaatsgevonden in Nanterre, een buitenwijk van Parijs. Dat nieuws werd bevestigd door Variety. Volgens het Amerikaanse magazine heeft de cast van de Netflix-reeks ‘Lupin’ daar eind februari enkele scènes opgenomen. Tijdens de opnames doken er plots zo’n twintigtal mensen op. Vervolgens gooiden de dieven, wier gezichten volledig bedekt waren, met mortiervuurwerk. Uiteindelijk heeft de bende apparatuur ter waarde van 300.000 euro gestolen.

Article continues after the ad

Opnames derde seizoen hervat

Netflix bevestigde aan Variety dat er "op 25 februari een incident plaatsgevonden heeft op de set van ‘Lupin’". Het streamingplatform benadrukte dat iedereen veilig is en dat er niemand gewond is geraakt. De lokale politie is ondertussen een onderzoek opgestart. Na een korte pauze van zo’n drie dagen konden de opnames voor het derde seizoen van de reeks hervat worden.

Foto (c) Netflix 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in