De eerste helft van het 4de en laatste seizoen staat live.

Het groenblauwe zweem dat overal overheen ligt. De beklemmende sfeer. Antihelden als boekhouders in de hoofdrol van een drugsdrama ...

...Ozark is al sinds 2017 een serie die onder je huid kruipt, mede dankzij toprollen van Jason Bateman en Laura Linney. Met name die laatste kan met een keer knipperen je het gevoel geven dat alles en iedereen op instorten staat.

Article continues after the ad

Waar gaat over? Financieel adviseur Marty Byrde (Bateman) is in het eerste seizoen met zijn gezin van Chicago naar de Ozarks in Missouri verhuisd, waar hij binnen vijf jaar 500 miljoen dollar moet witwassen voor een drugsbaas, nadat er eerder iets is misgegaan.

De Ozarks vormen een schitterend natuurgebied dat veel toeristen trekt, wat heerlijk schuurt met de stress waar Marty en zijn vrouw Wendy (Linney) mee te maken hebben. Want ook plaatselijk blijken er criminelen activiteiten te ontplooien, nog even afgezien van een tak van de mafia die zich ermee gaat bemoeien. Zo raken ze steeds meer verstrikt in het plan, terwijl tegelijk niets is wat het lijkt.

Ozark is geen dijenkletser, maar mocht je de serie nog niet ontdekt hebben – het is wél een doorkijker. De eerste helft van het 4de seizoen van Ozark is nu te streamen op Netflix. Het tweede deel wordt extra lang en is tevens het slot van de serie.

Foto's (c) Netflix

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in