Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kijktip: Margrete Queen of the North, de duurste Deense film aller tijden

Heerlijke miniserie over een machtige koningin. Voor de liefhebbers van meeslepende historische drama's met een snufje Scandi Noir!

Kijktip: Margrete Queen of the North nu te streamen

Heerlijke miniserie over een machtige koningin.

Voor de liefhebbers van meeslepende historische drama's met een snufje Scandi Noir tippen we de miniserie Margrete Queen of the North, over één van de machtigste vrouwen in de Europese geschiedenis.

Koningin Margrete heeft vrede gesticht tussen Denemarken, Noorwegen en Zweden. Terwijl ze bouwt aan een Scandinavische grootmacht, spant een groep vijanden tegen haar samen in een meedogenloos complot.

Samenzweringen, prachtige kostuums en een ijzersterke cast. Het zijn de ingrediënten die Margrete Queen of the North een historisch drama maken om je vingers bij af te likken. Het jaar is 1402 en koningin Margrete werkt hard aan het vestigen van een Scandinavische grootmacht.

Ze heeft het voor elkaar gekregen om Denemarken, Noorwegen en Zweden te verbinden in een vreedzame unie. Maar ze weet ook dat er vijanden op de loer liggen, die uit zijn op macht en het verstoren van de orde.

Om de status van de unie veilig te stellen, plant Margrete een alliantie met Engeland. Ze arrangeert een huwelijk tussen haar geadopteerde zoon Erik en een Engelse prinses. Maar dan wordt Margrete het doelwit van een kolossale samenzwering, die haar en alles waar ze in gelooft kan verwoesten.

Je streamt Margrete Queen of the North vanaf vandaag op MyLum, waar je à la carte kunt streamen, maar ook een abonnement kunt nemen. 

Ben je niet zo van het streamen, de film is als 3-delige miniserie te zien op NPO 2. De eerste aflevering is vanavond (25 december 2023) te zien om 23:25.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in