Weemoed, prachtige verhalen en héél veel boutjes en kannetjes.

Mooi portret van regisseur Doret van der Sloot - je kent haar van haar mooie Moeder-Dochter verhalen in Nouveau - over David Kostelijk en zijn bijzondere Amsterdamse Citroën DS-garage die hij na veertig jaar verkocht heeft.

De documentaire won al 21 internationale filmfestivalprijzen en verhaalt liefdevol over mannen die voor hun auto's en elkaar zorgen. 

Article continues after the ad

Over De DS Keyzer

Behalve een plek waar mensen terecht kunnen voor reparaties, is de garage een clubhuis geworden voor Citroën DS-bezitters.

David zorgt met hart en ziel voor zijn medewerkers en buurtbewoners kunnen op elk moment binnenkomen voor een praatje.

Kleurrijke geschiedenis 

In haar documentaire De DS Keyzer volgt Doret van der Sloot op observerende wijze de ingrijpende verhuizing, waarbij het hele pand moet worden leeggemaakt van alle koplampen, motorkappen, bakken met bouten en kannetjes met afgewerkte olie die zich er in de loop van de jaren hebben opgestapeld.

Het is een gigantische klus, en een proces dat de nodige emoties oproept bij Kostelijk en zijn werknemers. Terwijl het om hem heen leger en leger wordt, vertelt de eigenaar over de kleurrijke geschiedenis van het voormalige kraakpand.

De DS Keyzer is te zien op 19 september bij BNNVARA op NPO 2 om 22:29

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in