Laat je rondleiden door Hugo Borst of Maike Meijer.

Amsterdam viert morgen (7 september) de opening van het galerieseizoen. Kunstliefhebbers kunnen hun route langs de feestelijke openingen van 36 Amsterdamse galeries beginnen met een bezoek aan de GalleryViewer Hotspot op de Keizersgracht 241. Vanuit de Hotspot vinden diverse rondleidingen plaats langs de galeries onder leiding van onder andere auteur Hugo Borst en actrice Maike Meijer (Toren C).

Online catalogus

Om je optimaal te kunnen voorbereiden op het nieuwe galerieseizoen biedt GalleryViewer.com een zeer uitgebreide online catalogus met alle openingstentoonstellingen, met achtergrondinformatie over de tentoonstellingen, kunstenaarsprofielen, foto’s en beschikbare werken (inclusief prijzen).

Article continues after the ad

Plattegrond met routes

Om de kunstbeleving en het galeriebezoek te verhogen publiceert GalleryViewer.com een te downloaden plattegrond met routes langs de beste galeries van Amsterdam. Fons Hof: "We willen ook bezoekers trekken die Amsterdam niet goed kennen en hen via onze routekaart een duidelijk beeld geven van welke galerie- en welke kunst waar te vinden is. Zo hopen we te stimuleren dat mensen bij de galeries vinden die aansluiten bij hun belevingswereld."

GalleryViewer HotSpot

Tussen 12:00 en 19:00 uur is het mogelijk om de galeriekaart met routes en achtergrondinformatie op te halen. En het is mogelijk om een kop koffie of glas wijn te nuttigen. De hele dag zijn de kunstexperts van The Art Connector – Jeannette ten Kate en Marloes van Vugt – beschikbaar om kunstkopers van advies te voorzien.

Rondleidingen langs Amsterdamse galeries

Vanuit de GalleryViewer Hotspot vinden diverse rondleidingen plaats langs de Amsterdamse galeries. Alle rondleiders hebben in de rubriek ‘De Keuze van…’ gestaan, waarin kunstkopers verhalen over hun passie voor kunst. ‘De Keuze van…’ staat iedere donderdag in Het Parool. De rondleiders zijn: Hugo Borst (auteur), Maike Meijer (actrice), Tom Kellerhuis (Hoofdredacteur HP/De Tijd) en Kris van der Hart (medeoprichter Embassy of Art en This Art Fair Ambassador). Daarnaast wordt er een rondleiding gegeven door kunstagente Manuela Klerkx en uitgever Oscar van Gelderen, samenstellers van ‘De Keuze van…’ en auteurs van Onroerend goed, een boek vol tips over verzamelen, voor beginners en gevorderden.

Foto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in