Vanavond begint Denkend Aan Holland weer.

André van Duin, Janny van der Heijden en scheepteckel Nhaan varen, kabbelen en babbelen vanaf vanavond weer door Nederland.

"Wij lijken soms net een veertig jaar getrouwd stel," zegt Janny in de Telegraaf over de relaxte samenwerking met André, met wie ze ook te zien is in Heel Holland Bakt. "We kunnen echt om alles lachen en alles tegen elkaar zeggen. Nooit is een opmerking vervelend bedoeld en niets is gescript of gespeeld."

Article continues after the ad

Waar gaat het heen?

De eerste vaartocht begint in Amsterdam, aan het IJ. André en Janny gaan op zoek naar hun boot, de Pollux. Deze tocht gaat door de Zaanstreek. André en Janny varen door Zaandam, slechten de monumentale Hondsbossche sluis, bewonderen de prachtige oude fabriekspanden en maken verse Spaanse worst.

Ook bekijken ze de Zaanse Schans, de oude molens en Zaanse huisjes. Op dag twee varen André en Janny naar het voormalige walvisvaardersdorp De Rijp. Daar stappen ze over op een heel modern watervoertuig. De tocht eindigt aan de steiger van het idyllische eilandje De Woude, waar 150 mensen wonen en waar je alleen per boot kunt komen.

Wintereditie

Er zijn slechts vier afleveringen van Denkend aan Holland gemaakt, de bomvolle sportzomer verhinderde meer. Welk komt er een speciale wintereditie, aanleiding is dat de Elfstedentocht dan 25 jaar geleden voor het laatst is verreden.

Denkend aan Holland is te zien om 21.25 uur op NPO1.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in