De Lente komt terug!

Hollandse Meesters in Zand
Beeldentuin - Garderen
Lente? Naar buiten. Bijvoorbeeld naar het Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen. Het thema is ‘Hollandse Meesters', waarbij bekende schilderijen, prenten en tekeningen van Hollandse Meesters zijn vertaald naar de meest indrukwekkende zandcreaties. Denk: Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer, Jan Steen en Frans Hals.
Info:  Zandsculpturen

BloeiendZijpe - Wandeldag 2018
Callantsoog (Noord-Holland)
Het kan nog steeds: je laten verwonderen en verrassen door de befaamde Hollandse bollenvelden. Bij Callantsoog, in de polder Zijpe, ligt het grootst aaneengesloten bloembollengebied ter wereld. Vijftig landeigenaren geven toestemming om dwars door hun velden over zandpaden te wandelen. Langs de route staan leuke pop-up drankbarretjes. Routes variëren van 7,5 tot 30 kilometer.
Info: BloeiendZijpe

Stadswandeling 25 jaar Hotel New York, Story of Pioneers
Hotel New York + Museum Rotterdam – Rotterdam
Hotel New York in Rotterdam bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd met een tentoonstelling in Museum Rotterdam – Story of Pioneers. Een tijdreis door negen unieke vormgegeven kamers: van het verhaal van de eerste pioniers; de landverhuizers, van de HAL, de cruiseschepen, de Kop van Zuid tot de hotelpioniers. Je kunt trouwens ook een stadswandeling volgen met als eindpunt jawel: Hotel New York (watertaxi inbegrepen).
Info: Museum Rotterdam en Stadswandeling

Selma Ann Louis
De La Mar Theater - Amsterdam
Liefhebbers van onvervalste, absurdistische komedie keken er al een tijdje naar uit, de Road Musical Selma Ann Louis met Plien & Bianca en Arjan Ederveen. En nu gaat het eindelijk in première. Het verhaal? Drie oud-klasgenoten die alsnog hun dromen willen waarmaken, maar intussen ook uit handen moeten zien te blijven van de politie. De hele maand mei te zien in het Amsterdamse De La Mar.
Info: Selma Ann Louis

En pssst, nog op zoek naar een Hemelvaart-uitje?
Wijchen - Gelderland
Op donderdag 10 mei wordt voor de 36ste keer de Kastelenwandeltocht georganiseerd.  De tocht leidt je langst de prachtige kastelen en natuur van Wijchen en omgeving. Je hebt de keuze uit verschillende afstanden met verschillende starttijden.
Info: Kastelenwandeltocht

Article continues after the ad