Goed bezig! Halina Reijn en Carice van Houten hebben de filmrechten verworven van bestseller ’t Hooge Nest van Roxane van Iperen. 

Als je 't Hooge Nest van Roxane van Iperen nog niet gelezen hebt: doen! Het verscheen eind vorig jaar en staat sindsdien in de CPNB bestsellerlijst. Volkomen terecht, want het is werkelijk prachtig. De schrijfster reconstrueert de oorlogsgeschiedenis van villa 't Hooge Nest in Naarden, waar ze zelf woont. Toen ze zich verdiepte in de geschiedenis van het huis, stuitte ze op een verhaal dat gewoon opgeschreven móest worden. Toen de joodse zusjes Janny en Lien Brilleslijper in de oorlog vanuit Amsterdam naar de villa vluchtten, groeide het adres uit tot een belangrijk onderduikadres. Tijdens de restauratie van het huis ontdekte Van Iperen achter wanden en onder vloeren sporen van deze onderduiktijd: kaarsstompjes en verzetskranten.

Oscar?

Halina Reijn en Carice van Houten zijn lekker bezig en bijna elke week wel in het nieuws. De eerste productie van hun productiebedrijf Man Up is de Nederlandse film Instinct, die eerder in Locarno en Toronto draaide en op vrijdag 27 september het Nederlands Film Festival zal openen(vanaf 3 oktober in de bioscoop). Het is meteen ook de Nederlandse inzending voor de komende Oscars.

Article continues after the ad

Eerste tv-serie

Ook werken ze aan hun eerste televisieserie, Red light, over ‘drie vrouwen die zichzelf verliezen en elkaar vinden in de wereld van de prostitutie en mensenhandel.’ Daarin nemen Halina Carice zelf de hoofdrollen voor hun rekening nemen. Deze Vlaams-Nederlandse coproductie zal in 2020 te zien zijn bij BNNVara. Stay tuned en kijk hier alvast naar de trailer van Instinct:

Beeld: ANP

Bron: Volkskrant

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in