Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Genieten van virtuele rondleidingen in 10 Europese musea

Even een rondje Louvre, gewoon op je bank. Wie er in figuurlijke zin even tussen uit wil, nu reizen even niet meer mogelijk is, kan dankzij virtuele rondleidingen toch even op bezoek in de mooiste musea van Europa. Zoals... Le musée du Louvre, Parijs Ook al heeft Parijs de afgelopen jaren zijn st...

Genieten van virtuele rondleidingen in 10 Europese musea

Even een rondje Louvre, gewoon op je bank.

Wie er in figuurlijke zin even tussen uit wil, nu reizen even niet meer mogelijk is, kan dankzij virtuele rondleidingen toch even op bezoek in de mooiste musea van Europa. Zoals...

Le musée du Louvre, Parijs

Ook al heeft Parijs de afgelopen jaren zijn status als meest bezochte stad ter wereld verloren, de musea blijven immens populair. Het Louvre is het grootste kunst- en antiek museum ter wereld, met wereldberoemde stukken zoals de Mona Lisa of de Victory of Samothrace en is eigenlijk het meest populaire museum in Europa op Instagram. Met meer dan 4 miljoen posts! 

The State Hermitage Museum, Sint-Petersburg

Vooruit, officieel is Sint-Petersburg misschien meer Eurazië, maar een kniesoor die daar op let. De voorheen keizerlijke hoofdstad van Rusland is de thuisbasis van het grootste museum ter wereld in termen van exposities. De collectie van The State Hermitage omvat meer dan drie miljoen kunstwerken en artefacten van wereldcultuur, die allemaal virtueel te bekijken zijn op hun uitgebreide online platform.

British Museum, Londen

Londen is een cultureel centrum dat wacht om virtueel verkend te worden, en wat is een betere manier om de geschiedenis in te duiken, dan gebruik te maken van de middelen die het British Museum aanbiedt? Dit museum, dat ouder is dan de Verenigde Staten zelf, bevat een van de belangrijkste collecties ter wereld en illustreert de evolutie van de mens van het begin tot het heden. Scroll door de eeuwen heen en ontdek kunst, geschiedenis, religie, conflicten en meer.

Rijksmuseum, Amsterdam

Ook het Rijksmuseum is virtueel te bezoeken. Het is gewijd aan de schone kunst, ambacht en geschiedenis van Nederland en je hoeft niet te dringen voor de Nachtwacht: elk nadeel heeft zijn voordeel. 

Musée d'Orsay, Parijs

Het Musée d'Orsay bezit de grootste collectie impressionistische en post-impressionistische werken ter wereld. De online collectie biedt je de kans om erdoorheen te scrollen en in tegenstelling tot in het museum zelf, mag je een wijntje of een croissantje nuttigen als je oog in oog staat met een Monet. 

Musei Vaticani, Vaticaanstad

Geen enkele reis van kunstliefhebbers door Europa is compleet zonder een bezoek aan 'Musei Vaticani'. De Vaticaanse Musea, gelegen in Vaticaanstad, een stadstaat in het hart van de Italiaanse hoofdstad Rome, herbergt een grote collectie van openbare kunst en beeldhouwkunst. Die door de eeuwen heen door de rooms-katholieke kerk werd verzameld. 

Musée d'art moderne de la Ville de Paris, Parijs

Het Musée d'Art Moderne in Parijs, kortweg MAM Parijs, bezit een collectie moderne en hedendaagse kunst uit de 20e en 21e eeuw. Blader door de online archieven om de werken van de meest prominente kunstenaars te bekijken, zoals Henri Matisse, Robert Delaunay en vele anderen. 

Tate Britain, Londen

Als Britse kunst jouw soort ding is, dan is Tate Britain het ideale kunstmuseum voor jou, en je hebt geluk! Het online portaal biedt virtuele rondleidingen door de zalen met een chronologische weergave van de grootste Britse kunstenaars aller tijden. Klik je gemakkelijk door de collectie heen in de volgorde van decennium, zodat je een duidelijk overzicht krijgt van de Britse kunst van 1545 tot nu. 

Van Gogh Museum, Amsterdam

Het Van Gogh Museum is vernoemd naar een van de beroemdste en meest invloedrijke figuren uit de geschiedenis van de westerse kunst - Vincent van Gogh. De online sectie biedt toegang tot bronnen zoals het leven en de werken van van Gogh. Deze is ook leuk voor kinderen! 

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, Madrid

Het Museo Reina Sofía is het nationale museum voor moderne kunst van Spanje in de 20e eeuw, vernoemd naar oud-koningin Sofía. De online website biedt een breed scala aan online content, waaronder een multimedia-gedeelte met honderden video's en audio-stukken over de tentoonstellingen in het museum. 

Deze lijst is samengesteld door Holidu,de zoekmachine voor vakantiehuizen, voor als er weer vrij gereisd mag worden. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in