Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dynasty: Joan Collins herdenkt Michael Nader

'Mijn echtgenoot met Dex-appeal.' In Dynasty liepen heel wat aantrekkelijke heren rond, maar Michael Nader klopte ze als Dex Dexter allemaal: alleen al zijn stem had een eigen fanclub. Michael overleed vorig week maandag op 76-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. "We hebben achttien pracht...

Dynasty: Joan Collins herdenkt Michael Nader

'Mijn echtgenoot met Dex-appeal.'

In Dynasty liepen heel wat aantrekkelijke heren rond, maar Michael Nader klopte ze als Dex Dexter allemaal: alleen al zijn stem had een eigen fanclub.

Michael overleed vorig week maandag op 76-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. "We hebben achttien prachtige jaren gehad, samen met de vele honden die we hebben gefokt en geadopteerd," zei Jodi Lister, de echtgenoot van Nader. "Hij was een mooie en fascinerende man met vele talenten en vaardigheden. Ik zal hem voor altijd missen."

Dat geldt ook voor zijn Dynasty-echtgenoot Joan Collins, met wie hij altijd bevriend bleef. "Ik zal nooit vergeten dat producer Aaron Spelling me in 1983 in mijn kleedkamer belde en zei: 'Het is tijd voor iets nieuws voor Alexis," schrijft ze in een essay in de Daily Mail. "We hebben vijf acteurs geselecteerd om je nieuwe man te spelen en ik wil dat je ze ontmoet."

"Oh," zei ik. "Dus ik mag kiezen?" "Natuurlijk," zei Aaron. "Je zult veel tijd met hem doorbrengen. Uiteindelijk zal Alexis met hem trouwen, maar daarvoor zullen jullie de nodige ups en downs doorstaan." Ik zei: "Ik hoop dat hij een betere man voor haar zal zijn dan Blake."

De volgende dag ontmoette Joan haar line-up: "De eerste leek me nogal suf, de tweede was te klein, de derde kan ik me niet eens meer herinneren. De vierde was Jon-Erik Hexum met wie ik later in The Making of a Male Model heb gespeeld. Ik zag hem wel zitten, maar ik viel als een blok voor de vijfde die echt verpletterend knap was."

"Hallo, ik ben Michael Nader," zei hij en schonk me een scheef lachje waardoor het litteken op zijn bovenlip zichtbaar werd. Dat maakte hem alleen maar nóg aantrekkelijker."

Aan die eerste ontmoeting moest ik denken toen ik hoorde dat Michael was overleden. De laatste keer dat mijn man Percy en ik hem zagen was op een dakterras in New York waar we oudjaarsavond vierden met vrienden.