Hoera, een nieuwe streamingdienst!

Nederland is weer een streamingdienst rijken. En nu horen we je al zuchten (nóg een?!), maar deze is heel erg de moeite waard. HBO Max gaat vandaag in Nederland online, en dat is zowel qua aanbod als qua prijspunt een hele mooie. En bonus: alle Warner Bros bioscoopfilms komen er ook op, slechts 45 dagen na de bioscooprelease.

HBO is de Amerikaanse zender achter series zoals Sex and the CityThe SopranosThe Wire en Game of Thrones en recenter toppers zoals The Undoing, Mare of Easttown en Succession. Lees: dé seriezender, die ook hele fijne films en documentaires te bieden heeft, veelal nog niet eerder te zien geweest in Nederland.

Niet de zoveelste herhaling van wat al op Netflix en Videoland staat dus, maar écht frisse aanwas. Dat maakt enthousiast, helemaal met zo'n leuk welkomstaanbod van 50% korting zolang je abonnee blijft.

Article continues after the ad

Even neuzen kan natuurlijk altijd, maar waar begin je bij het samenstellen van je watchlist? Wij hebben alvast acht tips voor je.

1 – And Just Like That...

De vervolgserie op Sex and the City is nu ein-de-lijk in Nederland te bewonderen, dus dat is alleen al reden om naar HBO Max te rennen (digitaal dan hè). Carrie, Miranda en Charlotte zijn terug. Hoe gaat het met ze? (O, er is trouwens ook een leuke docu te streamen over deze nieuwe reeks).

2 – Last Week Tonight

Komiek John Oliver presenteert alweer negen seizoenen lang dit wekelijkse actualiteitenprogramma waarin hij écht belangrijke onderwerpen aan de kaak stelt, goede vragen stelt én goede uitleg geeft over ingewikkelde kwesties. Vaak over Amerika, maar wat Amerika aangaat, gaat de hele wereld aan. Verdieping met een grappig randje, geen wonder dat hij award na award wint.

3 – Succession

Een van de heetste series van het moment, over een rijke mediamagnaat en zijn kinderen die staan te trappelen het stokje van hem over te nemen. Daarvoor gaan ze ver, heel ver. Intrige, humor en pure weelde. Een must watch. En er zijn al drie seizoenen!

4 – The Girl Before

Een miniserie gebaseerd op het populaire gelijknamige boek met topacteurs als Gugu Mbatha-Raw en David Oyelowo. Een getraumatiseerde vrouw wordt verliefd op een bijzonder huis. Ze mag er gaan wonen. Maar de architect heeft ook nog iets in de melk te brokkelen en niets is als het lijkt.

5 – The White Lotus

Verschillende gegoede Amerikanen reizen af naar Hawai om in te checken in een luxe resort. Maar zo perfect blijken hun levens ter plekke niet. En dan gebeurt er ook nog iets heel naars in het hotel. Hoe gaan ze daar allemaal mee om? Een fantastisch geacteerde serie waarin vooral Jennifer Coolidge een glansrol speelt (en die dit jaar een seizoen 2 krijgt!).

6 – Scenes from a Marriage

Geen feelgoodserie, wel een hele sterke, deze miniserie waarin we de levensloop van een huwelijk uitpluizen. Oscar Isaac en Jessica Chastain spelen de hoofdrollen, dus je bent in goede handen. En mocht je met je partner kijken dan levert het geheid gespreksstof op. En tranen.

7 – The Gilded Age

Nog zo'n serie waar we ontzettend naar uit hebben gekeken, want uit de pen van Julian Fellowes, die ook Downton Abbey maakte. In The Gilded Age draait het om de families Van Rhijn-Brook (oud geld) en Russell (nieuw geld) die tegenover elkaar wonen in het New York van 1882. Hoe vergaat het de upper en de servant class?

8 – The Jinx

Volgens velen de beste true crime-documentairereeks aller tijden. Deze miniserie vertelt het verhaal van Robert Durst, een man geboren in weelde die meermalen in zijn leven is verdacht van de moord op zijn partner. Hij blijkt geen fijne jeugd te hebben gehad, maar ook gewiekster dan gewiekst te zijn. Als de documentairemakers hem zelf voor hun microfoon krijgen, blijkt niets wat het lijkt.

Happy streaming!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in