Regisseur Guus Verstraete, de echtgenoot van artieste Simone Kleinsma, is vandaag onverwachts overleden. Dat heeft een woordvoerster van de familie bekendgemaakt.

Lees ook: Hollywood in shock: 'Titanic'-acteur Bill Paxton plotseling overleden

Hartproblemen
“In totale verbijstering laat de familie weten dat Guus Verstraete vanochtend vroeg op 69-jarige leeftijd is overleden. Guus werd eerder deze week opgenomen in het ziekenhuis vanwege hartproblemen. De familie vraagt hun privacy te respecteren”, aldus de mededeling.

Showbizzman
Guus Verstraete regisseerde diverse films en tv-shows, dat laatste vaak voor theater- en televisieproducent Joop van den Ende. Producties die hij voor zijn rekening nam waren onder meer enkele series van Bassie en Adriaan, Ik ben Joep Meloen (met André van Duin), Wedden, dat..?, de Surpriseshow, de Soundmixshow, Laat de Leeuw, en Ron's Honeymoon Quiz.

Article continues after the ad

'Diep verdrietig'
"Ik ben diep, diep verdrietig dat mijn oudste vriend - 42 jaar lang, begenadigd televisieregisseur en vooral een fijn mens met veel humor - is heengegaan. De gedachtes van Janine en mij zijn bij Simone, zijn kinderen en kleinkinderen om dit onverwachte, grote verlies te kunnen verwerken”, reageerde Joop van den Ende namens hem en zijn vrouw vanmiddag op het trieste nieuws.

Samen met Simone kreeg Guus dochter Teuntje, het meisje werd doodgeboren. Guus Verstraete laat drie kinderen uit een eerder huwelijk achter.