Inclusief een wereldpremière bij je thuis!  

Livestreams van dansvoorstellingen zijn de afgelopen maanden een onverwacht succes gebleken. Deze week kun je weer je hart ophalen als je houdt van ballet in het algemeen en het Nederlands Dans Theater (NDT) in het bijzonder.

Op donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 maart 2021, om 20.00 uur, presenteert NDT 2 Souls Made Apparent. De livestreams bestaan uit 27’52” van Jiří Kylián en een wereldpremière van Marco Goecke. De voorstellingen vanuit het Haagse Zuiderstrandtheater zijn exclusief te volgen op ndt.nl. De ticketprijs is vijftien euro.

Article continues after the ad

Het programma brengt twee van de technisch en theatraal meest uitdagende NDT-makers samen. Naast een wereldpremière van associate choreographer Marco Goecke presenteren de jonge dansers van NDT 2 het werk 27’52” van meesterchoreograaf Jiří Kylián.

Het ballet 27’52” (2002) neemt je mee in een spel van zoeken en gezocht worden, vasthouden en vastgehouden worden, trekken en duwen. Een spel waarin de danser uiteindelijk het podium alleen moet verlaten. De titel refereert zowel aan de lengte van het werk, 27 minuten en 52 seconden, als aan de geboortedatum van het NDT-icoon aan wie het werk is opgedragen, Gerald Tibbs (20-07-1952).

Marco Goecke is met zijn eigenaardige, unieke bewegingstaal een van ’s werelds meest gevraagde choreografen. Voor NDT maakte hij eerder veelgeprezen en bekroonde werken zoals Thin Skin, Midnight Raga, Wir sagen uns Dunkles en Kunstkamer, samen met Crystal Pite, Paul Lightfoot en Sol León. Voor Souls Made Apparent creëert Goecke een nieuw werk.

Foto's (c) Joris Jan Bos / NDT

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in