La Civil
La Civil

Voor liefhebbers van films met een eigenzinnige visie.

Voor wie houdt van films met een beetje diepgang: van 8 t/m 16 april wordt het jaarlijkse Movies that Matter Festival gehouden in Den Haag en online.

Het festival heeft als missie 'om ogen te openen voor mensenrechten. Wij zetten film in voor het stimuleren van de dialoog over een rechtvaardige wereld, de beïnvloeding van de publieke opinie en de motivering tot inzet voor mensenrechten en een duurzame samenleving.'

Uit het uitgebreide programma-aanbod tippen we deze mooie films over krachtige vrouwen.

Article continues after the ad

La Civil - Teodora Ana Mihai

Als de politie niets doet om de ontvoering van haar dochter door een Mexicaans drugskartel te onderzoeken, begint Cielo haar eigen onderzoek.

Ze gaat samenwerken met de losgeslagen luitenant Lamarque en wordt meegezogen in een geweldsspiraal waaruit ze moeilijk kan ontsnappen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. La Civil wordt later dit jaar uitgrebacht door Cinéart.

Wij praten niet - Marjolein Busstra

Een intrigerende documentaire met diepgaande gesprekken tussen therapeuten en jongeren die verstrikt zijn geraakt in het complexe netwerk van seksueel geweld en uitbuiting.

De film neemt ons mee in de innerlijke strijd van vier personages die proberen te breken met hun voormalige wereld, waar ze - de één meer dan de ander - maar moeilijk van los kunnen komen. Wij praten niet wordt op 12 april uitgezonden door KRCO-NCRV.

Writing with Fire – Rintu Thomas

OSCAR genomineerde documentaire uit India. Gesitueerd in een van de meest onderdrukte en patriarchale provincies van India, wordt een krant geheel door vrouwen gerund. Meera, de populaire, politieke reporter besluit de krant te moderniseren door ook een digitaal nieuws agentschap te beginnen.

Werkend in donkere mediadorpen, bespot en ontmoedigd, dit is het verhaal van Meera’s pittige geest die opbouwt wat waarschijnlijk ’s werelds eerste digitale persbureau zal zijn dat volledig wordt gerund door Dalit-vrouwen op het platteland. Writing With Fire wordt op 31 maart uitgebracht door Amstelfilm.

LIEFSTELING - Eva van Barneveld

Geliefden Hetty (76) en Jeanne (91) zijn vastbesloten ‘te genieten tot het gaatje’. Maar Jeannes dementie wordt erger, en dat zet hun geluk onder druk.

Prachtig, intiem portret van ware liefde gebaseerd op eerlijkheid, tederheid en een verlangen naar pure vreugde. Liefsteling is op 11 april te zien bij KRO-NCRV.

L’Évenement – Audrey Diwan

In Frankrijk in de vroege jaren zestig wordt de veelbelovende literatuurstudent Anne zwanger. Ze is vastbesloten de baby niet te houden, maar abortus is illegaal en kan gevangenisstraf opleveren.

Naarmate de tijd verstrijkt, gaat Anne steeds wanhopiger op zoek naar een uitweg. L’Évenement wordt op 21 april uitgebracht door September film.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in