Mocktail of cocktail – het smaakt goed op je terras of balkon.

Met oog op het mooie weer (en een vrijwel onvermijdelijke staycation…) is er geen enkele reden om van je tuin of balkon geen gezellig privéterras te maken met fraaie drankjes.

Article continues after the ad

Pineut heeft nieuwe zomerse cocktails en mocktails om zelf te maken in de achtertuin. Geniet met een paar vrienden - op anderhalve meter - van zelfgemaakte iced tea, rode en witte sangria of andere tuinborrels die smaken naar verre streken.

De doe-het-zelf zomerdrankjes van Pineut zijn verkrijgbaar in (herbruikbare) karaffen...

...en in handige (refill) potjes. De mixen bestaan uit zorgvuldig gekozen zomerse ingrediënten, in de ideale verhouding.

Ze zijn samengesteld met oog voor duurzaamheid: een aantal ingrediënten hebben een bijzondere oorsprong, bijvoorbeeld de thee van Frank about tea. Een label dat zich hard maakt voor een eerlijkere theesector.

En je bepaalt zelf of je van je Ice Tea een Long Island Ice Tea maakt. 

Afhankelijk van de gekozen variant, staat binnen een half uur een zelfgemaakt zomerdrankje klaar. Het snelst klaar is de rode sangria. Open het potje of de karaf en het huis vult zich met geuren van aardbei, gedroogde appel, blauwe bes en sinaasappelschijfjes. Voeg zelf rode wijn, bruisend water en wat ijsblokjes toe, laat het een half uurtje staan: klaar is de sangria! Als we niet naar Spanje kunnen, dan halen we Spanje maar gewoon hierheen, toch?

PS! Extra lekker: voeg een scheutje brandy of triple sec likeur toe. Olé!

Foto's (c) Pineut


Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in