Yoon maakt limited edition fles voor Moët Impérial.

Japanse ontwerper Yoon, bekend van modelabel Ambush, heeft een limited edition-fles ontworpen voor Moët & Chandon. De opbrengst van deze lichting Moët Impérial gaat naar een goed doel.

De Moët Impérial is het paradepaardje van het label. De samenstelling is ontworpen om de rijkdom en diversiteit van de wijngaarden van de streek te weerspiegelen: de champagne wordt gemaakt met Pinot Noir in de hoofdrol, de textuur ontstaat door Meunier en deze wordt versterkt door de frisheid van Chardonnay.

Article continues after the ad

"Ik heb carte blanche gekregen," zegt Yoon over haar opdracht voor de fles. "Het was nog best een uitdaging omdat het een heel bekend champagnemerk is en je wilt de iconische status van zo'n fles niet teniet doen.

"Maar toen ik in Epernay was, zag ik dat ik er mijn eigen esthetiek aan toe kon voegen. Ze zijn er echt toegewijd aan de plaatselijke natuur, daarom heb ik besloten de opbrengst te schenken aan het World Land Trust. Zo werken we met dit ontwerp samen aan een betere wereld."

Het is voor het eerst in 152 jaar dat een kunstenaar aan het ontwerp van de Moët Impérial mocht komen. Yoon veranderde de gouden hals in diep zwart en leverde een wit etiket met reliëf, wat de uitstraling onmiskenbaar cool maakt.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in