Japans eten 2.0 (en het is lékker).

Zoetjesaan worden de voedseltrends van 2021 zichtbaar en dit is er eentje van: furikake. Het betreft een mix van stukjes zeewier, sesamzaadjes en gedroogde bonitovlokken dat je bijvoorbeeld over rijst strooit, maar ook steeds vaker als topping opduikt in poké bowls, op noodles...

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door annie’s arbor eats (@anniesarboreats) op

... bij avocado of als slaversiering. Het is ook erg lekker bij gestoomde of gebakken vis.

Het mengsel kent verschillende samenstellingen, zoals hierboven beschreven is de oerversie, maar soms zit er ook gedroogde wortel, chili en wasabi in, of miso, gedroogde zalm of groene thee. Omdat het een droge mix is, past het als smaakmaker prima in de trend van een goed gevulde voorraadkast.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Paula Iovi Bisca (@iovihealth_and_wellness) op

Furikake is ruim honderd jaar geleden bedacht door Japanse apotheker Suekichi Yoshimaru als calciumsupplement bij de dagelijkse voeding, waar destijds nogal wat tekorten aan waren. De calcium haalde hij destijds uit vissengraten. Die worden tegenwoordig vervangen door de bonitovlokken, gemaakt van gedroogde tonijn. Het is te koop bij Aziatische toko's en bij de grotere AH's (de kleinere filialen kunnen het voor je bestellen).

Openingsfoto (c) Shutterstock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in