Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

10 manieren om van je tuin of balkon een hotspot te maken

Met deze tweaks zit je er thuis verrukkelijk bij!  Misschien kies je wel voor een staycation. En zelfs als je op vakantie naar het buitenland gaat, zijn er altijd nog vele zomerdagen over die je in Nederland zult doorbrengen. En gezien de prijzen zul je wellicht niet altijd in een strandtent of o...

balcony

Met deze tweaks zit je er thuis verrukkelijk bij! 

Misschien kies je de komende maanden wel voor een staycation. En zelfs als je op vakantie naar het buitenland gaat, zijn er altijd nog vele zomerdagen over die je in Nederland zult doorbrengen. En gezien de prijzen zul je wellicht niet altijd in een strandtent of op een terras kunnen neerstrijken. Dan is een leuke achtertuin of een prettig balkon the next best thing om je op te verpozen. Hierbij wat inspiratie! 

Hoe schattig ijzeren bistrosetjes ook staan, ze zitten voor geen meter. Richt je buitenplek in waarvoor je 'm het meest zal gebruiken: liggen, soezen, lezen of mensen ontvangen. Hou je van buiten eten, dan is het de moeite waard om een stevige tafel en goede stoelen neer te zetten, al zal zo'n set wel wat meer ruimte innemen, al zijn er inklapopties. 

Alle buitenkeukens en elektrische BBQ's ten spijt, er gaat niets boven de smaak van grillen op houtskool. Is een compacte BBQ een optie? Misschien een tafelmodel?

Niets maakt van je tuin zo snel een tweede woonkamer als een buitenkleed.

Echt, het zal nog zinderend warm worden. Stel je eens voor dat je je dan kunt laten zakken in een verkoelend opblaasbaar zwembad, met even wat minder gedoe dan een opzetzwembad. En dan eentje loungemodel voor volwassenen, met cupholders voor een drankje. Ze zijn te koop vanaf 50 euro. 's Avonds even afdekken, dan heb je lang plezier van het water. Een model met filterpompje helpt, net als een extra chloordrijver.

Driehoekig, rechthoekig – het maakt niet zoveel uit, zolang het maar een beetje elastisch is, span je een schaduwdoek makkelijk tussen schuttingen, over je terras of voor je balkon, voor als het wel érg warm is.

Niets wekt zo snel het woord 'feeëriek' op als snoeren met lampjes buitenverlichting, al dan niet op zonne-energie. Er is nu nog volop keuze en het wordt inmiddels elke avond iets eerder donker, dus je ze er heerlijk bij kunnen schemeren tot diep in september. Kies je voor kwaliteit, dan kun je ze het hele jaar door laten hangen.

(c) Mooi Wat Planten Doen

Voor het betere buitengevoel zet je een of twee grote groene planten op je terras of balkon. Een Kentiapalm of Pachira geven geen rommel in de vorm van afvallende bloemen en bieden wel de sfeer van zuidelijke streken. Als het na de zomer koeler wordt, verhuizen ze gezellig met je mee naar binnen.

Een hangmat met een net neemt weinig plaats in, maar is nog een hele uitdaging om in te komen. Eentje van stof maakt dat al wat makkelijker, maar wist je dat er ook dikke, doorstikte hangmatten zijn? Zo'n quilted hammock, daar kom je vrij makkelijk in en wil je nooit meer uit. Wel 's avonds even opbergen, in verband met dauw en vocht.

Met een wifiversterker kun je ook buiten zonder moeite scrollen en streamen.

Woon je in de zomer zo'n beetje buiten en heb je er de ruimte voor: hang een buitenklamboe op of zet een tuinpaviljoen in je tuin. Instant schaduw, veel minder last van wespen en andere vliegende plaaggeesten, toch volop ventilatie omdat een verkoelend briesje erdoor kan. Balkonbewoners komen een eind met een 2-persoons klamboe over de chillplek, voor een fijne zomer.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Lifestyle
  • Getty Images