Brasil Sinfônico is een symfonische ontdekkingsreis door de onvoorstelbare rijkdom van de Braziliaanse muziek van Heitor Villa-Lobos tot Antônio Carlos Jobim – die beroemd werd met bossa nova’s als The Girl from Ipanema, maar ook een symfonie schreef. Speciale gast is gitarist/componist Yamandu Costa, die met het orkest zal soleren in zijn eigen composities. Maar de absolute ster van de avond is Paulinho da Viola: ware prins, levende legende, grootmeester van de klassieke samba.

Paulinho da Violabrasil

Grootmeester van de klassieke samba. Levende legende. Een ware prins. In Brazilië heeft sambista en singer-songwriter Paulinho da Viola een bijna mythische status. Buiten zijn vaderland treedt hij niet vaak op; wie hem live wil horen, moet naar Rio de Janeiro. Maar dit voorjaar maakt Paulinho een zeldzame oversteek naar Rotterdam om twee concerten te geven met het Rotterdams Philharmonisch Orkest in Brasil Sinfônico.

Yamandu Costa

Yamandu is gitarist en componist en de zoon van gitarist Algacir Costa. Hij kreeg zijn eerste gitaarlessen van zijn vader en neemt daarna les bij Lúcio Yanel. Op 17-jarig leeftijd wordt hij tijdens zijn eerste optreden in São Paulo ontdekt als een supertalent van de Braziliaanse gitaarmuziek.

Article continues after the ad

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest

Muziek waar de vonken vanaf spatten, in een uitvoering op het scherpst van de snede: dat is het Rotterdams Philharmonisch Orkest ten voeten uit. Ieder jaar ervaren ruim 100.000 concertbezoekers in binnen- en buitenland hoe klassieke muziek bij dit orkest een inspirerende avond uit wordt. Wereldwijd erkend als een toporkest onderscheidt het Rotterdams Philharmonisch zich met vlammende uitvoeringen van het klassieke repertoire en grensverleggende nieuwe producties.

Informatie
Wanneer: 2 en 3 juni 2016
Waar: De grote zaal in De Doelen, Rotterdam
Adres: Schouwburgplein 50, 3012 CL Rotterdam
Website: www.rpho.nl/brasil