Matteo
Matteo

Matteo van der Grijn (1981) speelt na Soldaat van Oranje, De Musical in 3D Musical Sky. Hij is getrouwd met Marije, met wie hij een dochter van 5, en een zoon van 3 heeft. Vanaf 15 augustus is hij te zien in Indecent Proposal.

Vertel eens iets over je rol in de musical
“Ik speel de vader van hoofdpersoon Sky, een 16-jarig meisje dat alle problemen heeft die bij haar leeftijd horen. Ze zet zich af tegen haar moeder, wordt gepest op school en ze is verliefd… In haar droomwereld komt ze mij, haar overleden vader, tegen en die probeert haar de goede kant op te sturen.”

Helpt het feit dat je zelf twee kinderen hebt bij het invoelen van deze rol?
“Mijn kinderen zijn nog erg klein, maar het helpt in de zin dat je je realiseert dat je kind je alles is, hoe klein of groot ze ook zijn, dat verandert nooit.”

Hoe is je leven veranderd sinds Soldaat van Oranje, de musical?
“Er zijn meer dingen gaan lopen, maar het blijft theater en het is dus helaas nog niet zo dat de grote filmrollen voor het opscheppen liggen.” Lachend: “Maar het gaat de goede kant op.”

Heb je grote voorbeelden in het vak?
“Jeroen Willems is een van mijn grote voorbeelden, hij was geweldig. Zo’n talent waar je de vinger niet op kunt leggen, iets ongrijpbaars.”

Is er voor jou een artistieke droom?
“Ik zou wel graag een stap willen maken naar de film, dat lijkt me geweldig.”

Wat is je grote kracht?
“Dat ik altijd open op het toneel sta en altijd in het moment probeer te reageren op mijn medespelers, wat er ook gebeurt.”

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?
“Dat was op de Toneelschool. Durf lelijk te zijn, durf fouten te maken. Dat was echt een eyeopener voor mij. Weg met de gêne, weg met de ijdelheid.”

Je komt uit een acteursnest, ouders Diane Lensink en Wim van der Grijn, grootouders Ton Lensink en Henny Orri, hoe was dat?
“Fascinerend. Ik vond het een fantastische wereld waarin zij leefden. Ik heb een ontzettend leuke jeugd gehad. Ik ben deels opgegroeid in Italië, van mijn negende tot mijn twintigste, maar voor die tijd werd ik in Nederland meegesleurd naar kleedkamers en theaters. Vanuit de coulissen kijken naar papa en mama.”

Was het vanzelfsprekend dat je het theater in ging?
“Nee, ik wilde heel lang kok worden, maar het ging toch kriebelen.”

Wat is je beste eigenschap?
“Mijn oprechtheid, al is het moeilijk zoiets van jezelf te zeggen.”

En je slechtste?
“Ik zou wel wat attenter mogen zijn als het gaat om het onderhouden van mijn sociale contacten. Als ik lange tijd achtereen alleen maar werk, vergeet ik te bellen of te sms’en. Ik vergeet het gewoon.”

Wat is voor jou het toppunt van luxe?
“Dat ik in Italië het huisje van mijn moeder heb en dat ik daar heen kan wanneer ik wil. Dat is een grote luxe.”

Waar kun je niet buiten?
“Mijn gezin.”

Heb je een levensmotto?
“Geniet! Je weet niet hoe lang het leven duurt.”

Was er een keerpunt in je leven?
“Het jaar waarin mijn moeder ziek werd en mijn eerste kind werd geboren. Het viel samen met de première van Soldaat en ik was volkomen in de war door al die emoties. Het gemis van mijn moeder was heftig, ze was echt mijn maatje, ik kon alles met haar bespreken. Door het vaderschap veranderde mijn complete ritme. Ik ben in die periode in één klap een heel stuk volwassener geworden.”

Heeft de roem iets met je gedaan?
“Nee, aandacht is leuk, maar ik ben er niet zo mee bezig. Ik vind het alleen belangrijk omdat het nodig is om grotere rollen te krijgen. Verder wil ik gewoon spelen en sta ik met beide benen op de grond. Ik laat me niet zo snel meeslepen door dingen.”

Voor de speellijst van de musical SKY: www.theateramsterdam.nl

Lezersaanbieding:
De Musical Club van Nouveau biedt je een aantrekkelijke korting op musicals. Bestel nu je kaartjes voor SKY de Musical in 3D op www.nouveau.nl/sky en profiteer van € 10,- korting per ticket.

Natúúrlijk doe je ons een plezier met een weekend Barcelona of heerlijk ontspannen in Griekenland. Maar we hebben het wel een beetje met de drukte gehad en iets anders ontdekken is ook wel eens leuk. Vandaar deze 11 bestemmingen én de beste alternatieven voor een avontuurlijke geest.

1. Milaan in plaats van Rome

Dol op kunst en design, maar ook la dolce vita? Kies dan voor Milaan in plaats van het drukkere én warmere Rome. Zeker in de zomer is het daar bijna niet uit te houden.

In Milaan is het geweldig shoppen en op een kleine twee uur rijden zit je in de adembenemende en grillige natuur van Noord Italië.

2. Namibië in plaats van Zuid Afrika

Foto: Jack Morris

Altijd al een safari willen maken, benieuwd naar uitgestrekte zandvlakten en grillige bergruggen? Dan is Namibië echt iets voor jou.

De resorts staan bekend om hun service en luxe. Het beste van twee werelden en nog niet ontdekt door het massatoerisme.

3. Faeroër Eilanden in plaats van IJsland of Noorwegen 

Deze archipel bestaat uit 18 vulkanische eilanden. Dat zorgt voor een landschap dat je nog nooit gezien hebt. Behalve als je fan bent van Game of Thrones, veel scènes werden hier opgenomen.

Het ruwe, grauw/groene landschap is zo dichtbij als dat je bij de natuur kan komen. Het is ook een goede plek om het Noorderlicht te zien als dat nog op je bucketlist staat.

4. Sri Lanka in plaats van Thailand

Prachtige witte stranden, een regenwoud en de luxe strandhutjes aan zee waar je heerlijk van een cocktail nipt terwijl de zon onder gaat. Wat wil je nog meer?

5. Cádiz in plaats van Barcelona

Foto: Natasha Lee

Zoals gezegd, wij zijn Barcelona niet snel zat, maar iets anders is ook wel eens leuk. Zuidelijker gelegen, aan de kust, vind je Cádiz.

Hier tikt Europa bijna Marokko aan en dat zorgt voor veel Moorse invloeden in de architectuur, maar ook in het eten. Heerlijk!

6. Oman in plaats van Dubai

Luxe kamperen in de woestijn, watersporten en véél minder bling dan Dubai. Het draait hier om de unieke cultuur. In de steden staan goedgevulde musea met cultuurschatten die je daar niet verwacht.

7. Montenegro in plaats van Mykonos

Foto: Lauren Bullen

De parel van het Middellandse Zeegebied. Vergeet de clubs en de drukte van Mykonos, maar kies voor dit weldadige eiland ingeklemd aan de Adriatische kust.

Meren als spiegels en stranden zover het oog reikt.

8. Hamburg in plaats van Berlijn

Oké, het nachtleven van Berlijn is onovertroffen, maar in Hamburg is ook altijd reuring. Muziek, kunst en design gaan hand en hand in deze charmante plaats. De sfeer is er relaxed en het is allemaal wat overzichtelijk. Je kan er trouwens ook verrassend goed shoppen. Dit is dé tip voor het volgende weekendje weg.

9. De Filipijnen in plaats van Bali

Foto: Jackson Groves

Oogverblindende koraalriffen, witte stranden, grillige rotspartijen en heel veel groen. De Filippijnen bestaat uit meer dan 7.000 eilanden dus je kan je lol op. Kies voor een klein, privé resort of zoek iets meer reuring op, het kan allemaal.

10. Malfa in plaats van de Amalfikust

Malfa, we dachten even dat het een tikfout was en dat het Malta ging, maar niets is minder waar.

In de zomer wordt de Amalfikust overlopen door toeristen uit Europa, Amerika en Japan. Kijk eens verder naar Malfa, een eilandje net boven de schoenpunt van Italië.

Het is er iets koeler, rustiger, maar met die Mediterrane sfeer waar je zo van houdt.

11. Seychellen in plaats van de Malediven

Foto: Ahmet Erdem

Op de Malediven wordt het steeds drukker en als je even geen zin meer hebt om te fungeren als achtergrond van de volgende trouwfoto, wijk dan uit naar de Seychellen. Perfecte witte stranden, turquoise zee en luxe resorts die hun gelijke niet kennen.

Bron: Venuereport. Beeld iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Zomaar ineens zo’n zin in het mondaine Zuid-Frankrijk? Romantisch met je partner of gezellig met vriendinnen? Dan is een kort maar krachtig weekendje Antibes een uitstekende optie. Hier vind je de Côte d’Azur op haar best. 

Je vliegt in twee uurtjes naar Nice en dan is het nog een kleine 40 minuten rijden naar dit charmante kustplaatsje. Heel goed te doen dus.

Een van de prettigste dingen van Antibes is misschien wel dat het zo compact is en vol met de juiste ingrediënten op loopafstand van elkaar: sfeer, gezelligheid, cultuur, historie, zee, luxe, winkelen. Geen keuzestress, want je kunt gewoon álles doen. Dit zijn de hoogtepunten:

1. Het oude Antibes

Het oude centrum is om te beginnen een feest om op je gemak doorheen te slenteren, zeker als het nog niet hoogseizoendruk is.

Over de stadsmuren, door de stille steegjes van het wijkje Le Safranier, waar de eeuwen vriendelijk op je neerkijken, over de dagelijkse overdekte markt vol delicatessen (buiten de zomermaanden niet op maandag), langs de tientallen smaakvolle winkels.

In dit Zuid-Franse decor raak je niet snel uitgekeken… En dan heb je de jachthaven vol prachtige, soms zelfs exorbitant luxe, jachten nog niet eens gezien!

2. Lunchen zoals alleen de Fransen dat kunnen

Als die Fransen één kunst tot in de puntjes verstaan, dan is het natuurlijk die van uitgebreid lunchen. Nou, dat kan in Antibes. Rond het middaguur stromen de terrassen en restaurants er vol.

Twee absolute aanraders: bij Christian Cottard  eet je niet alleen de beste taartjes aan de Côte d’Azur, in het aangrenzende restaurant kun je ook heerlijk lunchen.

En ook op de binnenplaats van de Salon de Thé serveren ze gerechten waardoor je ter plekke besluit voortaan rond het middaguur geen genoegen meer te nemen met een broodje kaas.

3. Kunstliefhebbers, haal je hart maar op

De Côte d’Azur inspireert kunstenaars al sinds mensenheugenis. Antibes is daarbij niet overgeslagen, zoals je zult merken.

Er is zelfs een Picasso Museum, in het prachtige, over de Middellandse Zee uittorende Château Grimaldi, waar de grote schilder himself een tijdje werkte.

In de voetsporen treden van o.a. Monet kan langs de Painters Trail, een route langs zee die met bordjes van beroemde kunstwerken laat zien vanaf welke plekken op de boulevard de schilders hun werk maakten.

4. Prachtig wandelpad

Zin om de benen serieus te strekken? Het vier kilometer lange wandelpad Sentier du Littoral langs Cap d’Antibes staat bekend als een van de mooiste langs de Zuid-Franse kust.

Het voert je in ongeveer twee uur aan de ene kant langs de azuurblauwe zee en aan de andere kant langs de tuinen van de villa’s van de ‘rich & famous’, die hier van oudsher zo graag hun optrekje hebben.

5. Á la plage 

Liever naar het strand? Loop dan op je gemak in twintig minuten naar de zeer nabijgelegen badplaats Juan-les-Pins met de fijne zandstranden en bijbehorend vertier. Ook ’s avonds is het hier gezellig druk.

Door de plezierige afwisseling doe je in Antibes in een weekend zeker genoeg joie de vivre op!

Deze reis naar Antibes is mogelijk gemaakt door reisplatform Zoover.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in