Een zomerse wandelvakantie wil nog wel eens voor fronsende kindergezichten zorgen. Daar is in het Stubaital aan gedacht. De wandeling met boomhutten en opdrachten onderweg zijn een feestje voor de kinderen. En afsluiten met kaiserschmarrn is natuurlijk voor iedereen fijn.

Ook met kinderen kun je wandelen. Als je ze maar vermaak geeft onderweg. Mijn 11-jarige dochter is normaal gesproken niet vooruit te branden, maar de voorpret van een kabelbaan omhoog, de Kreuzjoch Bahn, doet al wat enthousiasme ontvlammen.

Beneden bij de kassa kopen we een houten schijf, die we eenmaal boven bij het bergstation (2100 meter boven zeeniveau) moeten laten rollen in een speciale Scheibenweg naar benee.

Eerst nog even de Adventure Trail - ik zei toch al dat ze álle thema’s hier hebben - en daarna roetsj!, op de Scheibenweg naar beneden. Afdalen ging nog nooit zo snel. 

Kaiserschmarrn

Sowieso is dit gebied goed op kinderen ingericht. De verharde weg naar beneden heet heel toepasselijk de Bugaboo-laan. Die leeftijd zijn wij voorbij, wij schommelen liever even in een van de drie nieuwe Hans & Grietje-boshuisjes en nemen daarna de toeristische route, meanderend naar beneden.

Door bos en langs waterval, waarin we poedelen als Anita Ekberg; een uitkomst op een snikhete dag.

Maar natuurlijk wandelen we ook voor de beloning. Is dat in Nederland altijd een appeltaart van Kuyt, in Oostenrijk gaan we voor de Kaiserschmarrn, ofwel een zoete eierpannenkoek.

De beste, zo wordt gefluisterd, eet je bij Galt Alm. En laat die nu net op onze route naar beneden liggen. 

www.stubai.at/nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

Tijdens een zomer als deze hoef je helemaal niet naar verre oorden voor de zon en de warmte. En ook niet voor strand en zee. Zuid-Frankrijk heeft palmen; wij hebben Texel. En nog veel meer schitterende stranden. Vijf redenen waarom Nederland de mooiste kustlijn van Europa heeft. En je dus niet over de grens hoeft om van een heerlijke strandvakantie te genieten.

Reden 1: de lengte

Waarin een klein land groot kan zijn! De kustlijn van Nederland telt 451 kilometer: van Zeeland tot Rottumerplaat. Met zo’n lange kustlijn is er altijd wel een geschikte vakantieplek aan zee te vinden!

Voor zonaanbidders zijn er brede, toeristische zandstranden, maar ook als je van rust en lange strandwandelingen houdt kun je je hart ophalen aan de Nederlandse kust.

Natuurliefhebbers gaan vogels en zeehonden spotten op de Wadden, wie houdt van drukte en gezelligheid vindt het in Bloemendaal of Scheveningen. Ontdek jouw ideale strand via Startpagina.nl.

Reden 2: de duinen

Een duinlandschap als in Nederland vind je nergens anders in Europa. En onze unieke, uitgestrekte duingebieden vormen een walhalla voor talloze dier- en plantensoorten.

Hoewel slechts 1 procent van heel Nederland uit duinen bestaat, komen hier wel maar liefst 75 procent van alle Nederlandse planten- en vogelsoorten voor. Je kunt er uren wandelen, fietsen of joggen. Geniet van mooie vergezichten en de frisse lucht. Verrekijker of fotocamera mee en genieten maar!

Reden 3: de accommodaties

Hoe je de vakantie aan de kust ook wilt doorbrengen, je vindt altijd een accommodatie die bij je past. Van natuurcamping tot all-inclusive resort en van privé vakantiehuis op het strand tot bungalow op een vakantiepark.

En juist omdat we in Nederland altijd voorbereid zijn op minder mooi weer, is er ook voldoende vertier te vinden naast het strand. Bezoek een leuk museum of een stad die je nog niet kent. Laat je verrassen door de leuke plekken, waarvan je het bestaan niet eens vermoedde.

En dat allemaal in je eigen land! Via Startpagina.nl vind je hotels, campings en vakantieparken langs de Nederlandse kust.

Reden 4: de badplaatsen

Behalve mooie natuurgebieden en brede zandstranden bezit Nederland aan zee uiteraard heel veel gezellige en bruisende badplaatsen. Van Cadzand tot Katwijk en van Scheveningen tot Schoorl.

Flaneer langs de boulevards, bezoek leuke boetiekjes en verrassende galeries of plof neer bij een van de talloze strandtentjes voor een hapje en een drankje.

Reden 5: de zonsondergang

Om te genieten van een spectaculaire of romantische zonsondergang in de zee hoef je echt niet naar een Grieks eiland. De Nederlandse Noordzeekust vormt een prachtig podium om de zon in de zee te zien zakken.

Heerlijk om samen van te genieten als je na een lange stranddag nog wat eet en een drankje drinkt in een van de vele prachtige strandpaviljoens langs de kust.

Zin gekregen in een vakantie een de Nederlandse kust? Meer inspiratie, accommodaties en bestemmingen vind je via Startpagina.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Heb jij ze op je bucketlist staan? Van die plekken of bouwwerken die je één keer in je leven gezien wilt hebben? "Vedi Napoli et poi muori," is het bekende Italiaanse gezegde: Eerst Napels zien, dan sterven. Nu loop je met Napels niet zo'n groot risico, maar déze 10 prachtige plekken dreigen om verschillende redenen te verdwijnen. Pak je kans nu het nog kan.

1. De Dode Zee, Jordaanvallei

Op het laagste punt op aarde (wateroppervlak ligt op ongeveer 430 meter onder zeeniveau) ligt deze populaire toeristische trekpleister. Door de klimaatverandering en beperkte aanvoer van vers water door de Jordaanse rivier, krimpt de zee.

Dus wil je nog even drijven zonder bandjes? Dan is haast geboden.

2. White Cliffs of Dover, Groot Brittannië

De iconische, grillige kust van Dover heeft het zwaar te voortduren door de steeds heviger stormen die op de kustlijn beuken.

3. Great Barrier Reef, Australië

Een van de bekendste duiklocaties door de grote verscheidenheid koraal en vissen. Door overbevissing, bootverkeer, toerisme en het steeds warmer wordende klimaat brokkelt het rif af waar je bijstaat.

4. Petra, Jordanië

 

Een bericht gedeeld door JB (@jb_lifeshotz) op

Het imposante archeologische bouwwerk in de rode rotsen heeft last van erosie en schade door zout water.

5. De Chinese Muur, China

 

Een bericht gedeeld door tomcheck (@tomcheck.max) op

Ooit gebouwd als bescherming tegen de vijand, nu één van de meest bezochte toeristische bouwwerken ter wereld. Er is al veel geprobeerd om de beschadigde muur te herstellen, maar tot nu toe zonder blijvend resultaat.

De muur brokkelt af door erosie én doordat de plaatselijke bevolking de stenen verkoopt aan toeristen.

6. The Grand Canyon, VS

Door het toerisme en de effecten van mijnbouw staat The Grand Canyon sinds 2015 op de lijst van de 11 meest bedreigde historische plekken van Amerika.

7. Venetië, Italië

De wereldberoemde stad op het water dreigt te zinken door de stijgende waterspiegel. Het overstroomt nu al ongeveer 100 keer per jaar en kan ergens in de volgende eeuw compleet onder water te verdwijnen.

8. Machu Picchu, Peru

De verloren stad, hoog in de Andes, is een populaire bestemming voor wandelaars. De imposante stad brokkelt af door erosie.

9. Kilimanjaro, Tanzania

Het hoogste punt van deze wereldberoemde berg die op menig bucketlist staat, omdat hij relatief makkelijk te beklimmen is, wordt steeds lager. De karakteristieke ijskap smelt door het broeikaseffect.

10. De Malediven

De parelwitte stranden en ontelbare eilandjes verdwijnen langzaamaan onder de stijgende zeespiegel. Dus boek je tropische vakantie nog even snel.

Bron: Architectural Digest

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in