Het is een droom die uitkomt voor Wouter Kik en Jean Luc Etienne: een eigen restaurant. Naar verwachting opent eind augustus Restaurant Codium zijn deuren aan de Vlasmarkt in Goes.

Wouter Kik was voorheen kok bij De Kromme Watergang, het restaurant in het Zeeuwse Hoofdplaat dat is bekroond met twee Michelinsterren.

Article continues after the ad

Jean Luc Etienne zwaaide de scepter in het Rotterdamse tweesterrenrestaurant Parkheuvel als restaurantmanager. Ook werkte hij er als sommelier. 

Locatie

Het nieuwe restaurant Codium komt in het voormalige pand van Agin, naast Taart en Tafel, zo meldt de Provinciale Zeeuwse Courant. Op de grote foto bovenaan staat het pand midden in beeld.

Over de naam Codium

Wie zich afvraagt waar de naam vandaan komt: Codium is een groenwiersoort met buisvormige en sponsachtige takken (red.). De zeegroente komt ook terug in het logo van de zaak.

"Codium is een duurzaam Zeeuws product. Codium staat voor kwaliteit. De naam staat symbool voor gerechten op topniveau. Zeewier doet denken aan de geur van de zee en het strand. Het is typerend voor Zeeland," zo vertelt Wouter Kik aan Misset Horeca

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Reserveren is nu mogelijk!! Kijk voor meer info op onze site www.restaurantcodium.nl #goes #zeeland #restaurant

Een bericht gedeeld door Restaurant Codium (@codiumrestaurant) op

'Eigentijds, fris en licht'

De kookstijl van Kik wordt omschreven als 'eigentijds, fris en licht', maar met diepe smaken. Het Zeeuwse product staat centraal en ook internationale invloeden komen subtiel terug in de gerechten.

Naast vis, vlees, schaal- en schelpdieren wordt er ook veel gewerkt met groenten en kruiden. De producten zijn zoveel mogelijk lokaal en biologisch. Manouk Wols is souschef van Restaurant Codium. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

new menu #langoustine #koolrabi #citroengras #miso

Een bericht gedeeld door Manouk (@manoukwols) op

Zij en de overige koks die bij Wouter in de keuken komen te staan, kent hij uit Restaurant De Vierbannen in Ouwerkerk waar hij vijfenhalf jaar aan het roer heeft gestaan als chef-kok.

Van vier- tot achtgangen

Het 50 zitplaatsen tellende Restaurant Codium is van dinsdag tot en met zaterdag geopend voor diner. Op vrijdag kun je er ook lunchen. Op de kaart staat een menu van vier- tot achtgangen, à la carte behoort ook tot de mogelijkheden.

Hoofdrol voor het bord

Het interieur is verzorgd door Anouk van de Sande en is 'rustig, tijdloos en bijzonder'. "Dat laatste bijt elkaar natuurlijk een beetje, maar Anouk heeft hele mooie combinaties gemaakt," vertelt Wouter Kik. Het restaurant krijgt een donkere en lichte hoek.

"Wat op het bord komt willen we niet laten afleiden door de omgeving. Het bord krijgt de hoofdrol," aldus Kik.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

This is so exiting!! ✨ Busy with the #restaurantdesign for @codiumrestaurant Opening soon! 🍾

Een bericht gedeeld door Anouk van de Sande (@anouk_vandesande) op

Bronnen: Misset Horeca, PZC
Beeld: Klaassen BV

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in