Dining Hall, Harrods
Dining Hall, Harrods

Harrods is natuurlijk al het moederschip van alle shopaholics en nu kun je bijkomen van het winkelen in de wonderschone nieuwe Dining Hall.

De ruimte – een liefdesbaby van Art Nouveau en Art Deco - stond voorheen bekend als de Meat and Fish Hall en was de chicste bron van proteïnen ter wereld. Het is nu een restaurant op zo'n drie minuten lopen van de ingangen  van het warenhuis. En het bedient niet alleen shoppers, maar ook bewoners van het omliggende Knightsbridge en de luxe hotels daar.

In de Dining Hall bevinden zich Kama by Vineet dat de moderne Indiase keuken serveert. Verder een visbar met meer keuze kaviaar dan een mens aan kan, een grill met veel Italiaanse gerechten, een sushi bar en een indrukwekkende wijnlijst die is gecureerd op stijl en dan pas op terroir – het is weer eens iets anders.

Article continues after the ad

Er worden meer dan honderd wijnen per glas geschonken en connaisseurs die in die lijst niets kunnen vinden, krijgen een tablet om een fles te kiezen uit de meer dan duizend wijnen in de Fine Wines & Spirits afdeling.  Er werken 150 mensen in de keuken om iedereen zo snel mogelijk te kunnen voorzien van verse maaltijden, onder andere met ingrediënten uit de Roastery and Bake Hall en de Fresh Market Hall.

David Collins Studio leidde de renovatie van de 'vergulde, gastronomische tempel' en zorgde ervoor dat de prachtige handgeschilderde 1920's tegels en bogen behouden bleven, maar gaf de rest een update tot een moderne functionele ruimte. "Het is een levend voorbeeld van ons talent en onze passie voor eten,' zegt Chris Dee, director of food, in de Telegraph.

Harrods, 87-135 Brompton Road, SW1X 7XL Londen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in