Een eetcafé+, zo zouden we een culinair café willen omschrijven. Geen smoezelige saté of een biefstuk die te ver wordt doorgebakken (of juist niet), maar een goede kaart, fijne wijnen, bijzondere biertjes en het gevoel dat je thuiskomt. Deze 5 Amsterdamse culinaire café's, in willekeurige volgorde, zijn altijd goed!

1. 4850 in Oost

More content below the advertising

4850 in Amsterdam-Oost is een klein jaartje open en stelt nooit teleur. Je loopt tegen vieren binnen voor koffie en zit dan om vijf uur aan de bubbels met charcuterie.

Eigenaren Daniel en Rikard zijn zelf liefhebbers en dat merk je. Kies voor de steak tartare met zalmeitjes of de foie gras. Wat een combi!

4850.nl

2. Café Caron in De Pijp

Je voelt je direct thuis als je de drempel van Café Caron op de Frans Halsstraat overstapt. Hier weten ze het ontspannen, familiaire gevoel goed te vangen. Dat én hun steeds wisselende menu met Frans getinte gerechten, is de reden waarom we hier steeds weer terugkeren.

De zoons van eigenaar Alain Caron hebben inmiddels een nieuwe zaak geopend die ook al zo fijn is: Petit Caron.

Cafecaron.nl

3. Eetbar Wilde Zwijnen in Oost

Nog meer heerlijks in Oost. We waren al dol op Wilde Zwijnen, maar de naastgelegen Eetbar Wilde Zwijnen is ook een aanrader. Hier deel je middelgrote gerechtjes of je kiest er lekker een paar voor jezelf. Het lijkt wel snoepen!

Iets laagdrempeliger dan de grote broer op Javaplein 23. Dus bij het reserveren wel even opletten dat je de goede pakt. Aan de andere kant, beide restaurants zijn top, dus één van de twee is altijd goed.

Wildezwijnen.com

4. Café De Klepel in de Jordaan

Jarenlang was dit een ‘bruine kroeg’ en dat voel je overal in dit gemoedelijke restaurant. Van de 300 flessen verkrijgbare wijnen hebben ze er dagelijks zo’n 30 per glas, die ook nog eens rouleren. Kijk, dan kunnen we naar hartenlust iets nieuws proberen.

De kaart is verder in Franse bistrostijl en wij werden nimmer teleurgesteld door hun confit de canard en service. Fijn!

Cafedeklepel.nl

5. Brut de mèr in de Pijp

Zoals de naam doet vermoeden, kom je hier goed aan je trekken als visliefhebber. Voor de bisque van Brut de mèr zouden wij best de grenzen van het betamelijke willen overtreden. Goddelijk.

Verder is de sfeer van dit stoere visrestaurant alsof je in een havenstadje zit. Kom, we laten nog wat oesters openwrikken en kiezen daar een fijne wijn bij.

Brutdemer.nl

Nieuwe Shortlist Amsterdam

Wij zijn helemaal verslingerd aan de nieuwe Shortlist Amsterdam. De zusjes Van Praag schreven eerder al een boek over de beste restaurants van de hoofdstad mét recepten van hun signature dishes.

Dat boek heeft nu een opvolger en een béétje culinair liefhebber heeft dat op zijn/haar verlanglijst.

Het is echt een kook- en koffietafelboek met mooie fotografie van Petrovsky & Ramone én dankzij dit boek hebben wij ook weer een paar páreltjes in Amsterdam ontdekt, de 5 bovenstaande bijvoorbeeld!

Hoofdbeeld: Café de Klepel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Het is London Fashion Week en al die modeshows kun je natuurlijk niet aflopen zonder ergens goed te eten. Dit zijn onze favoriete restaurants in episch modecentrum London.

1. Geweldige groenten en een snelle lunch: Ottolenghi

Deze kunstenaar met groenten heeft een paar verschillende (afhaal)restaurants in Londen. Lekker laagdrempelig, je kan best proberen om zonder reservering binnen te wandelen voor de lunch.

More content below the advertising

De schalen vol salades lokken je zo over de drempel en als je daar een spatzuivere witte wijn naast zet, is er weinig meer waar wij gelukkiger van worden. Je slaagt hier ook als je een leuk cadeautje zoekt voor een culi-liefhebber thuis.

ottolenghi.co.uk/

2. All time favourite: The River Café

The River Café is al jaren onze absolute aanrader als je van goed, Italiaans eten houdt. Jamie Oliver leerde er koken, nou, dan weet je het wel. Zelfgemaakte pasta’s, charcuterie, maar vergeet ook vooral de geweldige visgerechten niet.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Photo by @chefmattmoran #menu #therivercafelondon

Een bericht gedeeld door The River Café (@therivercafelondon) op

The River Café (what's in a name) ligt aan de rivier en heeft daardoor ook een leuke tuin aan het water voor een apéritief of lunch. Hun kookboek The River Café Cookbook Easy is trouwens ook een aanrader als je van pure, Italiaanse recepten houdt.

Thames Wharf, Rainville Rd, Hammersmith, rivercafe.co.uk

3. Britse klasse: The Goring Dining Room

Sinds een jaar trotse drager van een Michelinster. Op de kaart vind je Britse klassiekers als folk quail (kwartel), dit Cornish visstoofje en Cotswold chicken (kip uit de Cotswolds).

 

Bestel de eggs drumkilbo (hardgekookte eieren met kreeft en garnalen), volgens overlevering een favoriet van de Queen Mother.

15 Beeston Pl, Westminster www.thegoring.com

4. Voor het uitzicht: The Boundary Project

Alleen voor de locatie al een bezoekje waard. In de kelder van een Victoriaans pakhuis vind je een klein boutiekhotel met 3 restaurants, 2 bars, een bakkerij en een deli. Stijg fluks naar The Rooftop bar en grill voor een gegrilde kreeft met een gin-tonic.

Het uitzicht over East London maakt het plaatje compleet.

2-4 Boundary Street boundary.london

5. Chic ontbijt: The Wolseley

Voor de béste Eggs Benedict van de stad, ga je naar dit classy restaurant waar celebrities en zakenmannen om een tafeltje vechten.

Ook de pannenkoekjes zijn niet te versmaden en ze maken hier een Afternoon Tea waar je dagen niet over uitgepraat raakt.

Het Art deco interieur doet het trouwens ook bijzonder goed op Instagram.

160 Piccadilly, St. James's www.thewolseley.com

6. Heerlijk hip en uniek: The Churchill Arms

Dit restaurant, waar je ook gewoon voor een pint binnen wandelt, heeft een enorm gezellige binnentuin waar ze Thaise curry's en roerbak-gerechten serveren waarvoor je terug blijft komen. Bij elk bezoek aan Londen gaan we hier in ieder geval even langs, want het bruist er van de energie en leuke mensen.

Het eten komt snel, dus ideaal als je daarna nog naar het theater gaat. Zin om een keer een echte Brit te wanen? Ga hier dan een rugby-wedstrijd kijken en bestel er een pint bier bij. Aanspraak verzekerd.

119 Kensington Church St, Kensington, www.churchillarmskensington.co.uk

7. Geheimtip: The Greenhouse

Kan een twee Michelinsterren-restaurant een geheimtip zijn? Zeker wel. In een schattig, lommerijk laantje ligt een rustig restaurantje waardoor je je in Londen bijna op het Franse platteland waant.

Arnaud Bignon kookt hier súpermooie Frans georiënteerde gerechten. Kies voor de proeverij en laat je in vervoering brengen.

27A Hay's Mews, Mayfair www.greenhouserestaurant.co.uk

Bron: Nouveau en Skyscanner

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Het Waldorf Astoria is één van de meest luxueuze en exclusieve hotels van ons land. Daar een bruiloft vieren of bijwonen is niet voor iedereen weggelegd.

Maar je kan er wel een voorproefje van krijgen!

More content below the advertising

Het stijlvolle baken aan de aan de Amsterdamse Herengracht opent morgen, zondag 10 februari,  van 11.00 tot 16.00 zijn deuren voor iedereen die wil weten wat er bij de Waldorf Wedding Experience hoort.

Wat mag je verwachten? Juwelen van Gassan Diamonds, Guerlain, Ivy Flowershop, Jimmy Choo, La Perla, Marilyn Bartman Fotografie en OGER.

Stap over de drempel en je waant je even bruiloftskoningin, wat een weelde!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in