Hartverscheurend en betoverend boek over de hedendaagse Syrische Nour vervlochten met een verhaal over de Middeleeuwse Rawiya, die zich vermomt als jongen. Als Nour en haar moeder moeten vluchten, nemen ze dezelfde, riskante route als Rawiya honderden jaren eerder. 

De kaart van zout en sterren van Jennifer Zeynab Joukhadar is een betoverend boek voor liefhebbers van De zoon van de verhalenverteller.

Article continues after the ad

Jennifer Zeynab Joukhadar vertelt het hartverscheurende verhaal van een hedendaags Syrisch meisje en een middeleeuwse avonturier, en beide verhaallijnen zijn even sterk en meeslepend. Wanneer Nours vader overlijdt, besluit haar moeder met haar drie dochters terug te verhuizen van New York naar Syrië. Nour probeert de herinnering aan haar vader levend te houden door zijn verhalen over Rawiya te herhalen, een meisje in de twaalfde eeuw dat zich vermomt als jongen om bij een beroemde kaartenmaker in dienst te treden. Syrië blijkt veranderd en al snel bereikt het geweld Homs. De familie wordt gedwongen te vluchten, en ze nemen dezelfde route als Rawiya honderden jaren eerder. Die is niet geheel zonder gevaar en ze komen voor een keuze te staan die het gezin voorgoed uiteen kan laten vallen. 

Winactie

Nouveau mag 5x dit boek weggeven. Vul onderstaand formulier in en wie weet ben jij één van de winnaars. Deze actie is gesloten!