Op social media is het al een paar dagen dé hit: de videoclip bij Anouks nieuwe nummer It’s a New Day wordt overladen met laaiend enthousiaste reacties van BN’ers.

Binnen no time werd het 375.000 keer bekeken op YouTube. Als je het nog niet hebt gezien, moet je echt even kijken. Wat een mooi nummer, maar vooral wat een ijzersterk filmpje! ‘This video is dedicated tot he ones leading the way’, wat volgt is een eerbetoon aan maar liefst 28 powervrouwen. Al zingend verandert Anouk telkens van gedaante, binnen 3 minuten is ze onder anderen Coco Chanel, Michelle Obama, Serena Williams, Mona Lisa, de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern, prinses Diana en Moeder Teresa. Indrukwekkend en zo prachtig gedaan.

Article continues after the ad

Iconische vrouwen

Op Instagram postte onze populairste rockzangeres: “Voor mijn nieuwe videoclip heb ik ervoor gekozen om een aantal iconische vrouwen te portretteren. Sommigen waren de eersten op hun vakgebied, anderen hadden de moed op te komen voor zichzelf en stappen te zetten voor gelijke behandeling, weer anderen de leiders en activisten van vandaag, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze vechten voor waar ze in geloven en zijn daarom een groot voorbeeld en een inspiratiebron voor jonge meisjes over de hele wereld.”

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in