Wil je Hugh Grant graag nog eens in een romantische komedie zien? Dan moeten we je heel waarschijnlijk teleur gaan stellen.

"Ik ben nu te oud en te dik voor deze rollen. Dus krijg ik de kans om andere dingen te doen, waardoor ik mezelf iets minder haat," grapt de 58-jarige Britse acteur tegen The Hollywood Reporter. Grant is bekend van romcoms als Four Weddings And A Funeral, Notting Hill, Bridget Jones en Love Actually.

Article continues after the ad

Minderwaardigheidscomplex

Hugh vertelt dat hij ‘permanent een minderwaardigheidscomplex had', omdat hij 'die kerel van de romantische komedies was’. Hij merkt nu dat hij dit stempel langzaam kwijtraakt. 

Interessantere keuzes moeten maken

Als Grant de vraag krijgt wat hij anders zou hebben gedaan in zijn carrière, antwoordt hij resoluut met: "Zo'n beetje alles." "Elke beslissing die ik ooit heb genomen, was waarschijnlijk verkeerd. Ik had interessantere keuzes moeten maken om andere dingen te kunnen doen. In plaats daarvan heb ik mezelf zo'n zeventien keer op rij herhaald," vindt de acteur.

Overigens is Hugh niet ontevreden over de rollen die hij in romantische comedy's heeft gespeeld. "De meeste romantische comedy's waar ik in heb gespeeld, zijn niks om me voor te schamen. Er zaten misschien één of twee schokkende films tussen, maar over de rest ben ik niet ontevreden. En mensen vinden de films leuk," zegt Grant die aan de romcoms naar eigen zeggen flink wat geld heeft verdiend.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

The difference between the two pictures is approximately 24 years #HughGrant #HughGrantPics #HughGrantPhotos #AndieMacdowell

Een bericht gedeeld door Hugh Grant ™ (@hugh.grant.official) op

 

Duistere rollen

Volgens Hugh willen alle acteurs op de wereld het liefst duistere rollen spelen. "Ik denk dat het komt, omdat we diep van binnen allemaal weten dat mensen van binnen slecht zijn en dat aardigheid maar een dun laagje is. Als je duister bent dan raakt dat een gevoelige snaar.”

Bron: The Hollywood Reporter
Beeld: EPA

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in