Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend.

Exotique Nostalgique
De Parade - Amsterdam
Ellen ten Damme is haar exotische theatrale zelf in En Route waarin ze haar bewonderaars - samen met haar band - meevort naar nostalgisch Parijs, Dakar, Cairo en Casablanca.
Info: www.deparade.nl

Pretty Boys!
Heel Nederland
We hebben een nieuwe Paul Newman & Robert Redford in Once Upon A Time in Hollywood zijn Brad Pitt en Leonardo DiCaprio een gouden duo als de gevierde tv-ster en zijn vaste stuntdubbel. Decor, het Los Angeles van de Summer of Love (1969). Met een fantastische cast met o.a. Kurt Russell, Margot Robbie, Luke Perry (die overleed voor de film werd uitgebracht), Damian Lewis en Al Pacino. Vanaf vandaag in de bioscoop.

Paradijselijk
Vlieland
Tip van de redactie: Into the Great Wide Open op Vlieland is een van de fijnste festivals van Nederland in een paradijselijke setting. Vanaf 29 augustus kun je er vier dagen genieten van een keur aan artiesten, muzikanten en beeldend kunstenaars met altijd ergens de ruisende zee op de achtergrond en 's avonds de sterrenhemel die nooit verveelt.
Info: www.intothegreatwideopen.nl

Groots en Verrassend
De Hermitage - Amsterdam
Catharina de Grote van Rusland zij aan zij met de Egyptische farao Amenemhat III. Zo’n onwaarschijnlijk duo kun je alleen maar tegenkomen in museum de Hermitage Amsterdam. Op de expositie De Schatkamer, Meesterwerken uit de Hermitage vind je de wonderlijkste contrasten. De Schatkamer, Meesterwerken uit de Hermitage is te zien tot 25 augustus.
Info: www.hermitage.nl

Lezersaanbieding: Snapshot
Rotterdam
Voor fraaie architectuur én fotografie moet je in Rotterdam zijn. Je maakt een wandeling met gids over de unieke Kop van Zuid, waar vernieuwende architectuur wordt afgewisseld met prachtige historische panden zoals het befaamde Hotel New York. Vervolgens start de architectuurwandeling, die je naar panden voert met een bijzondere herbestemming. Naar het Nederlands Fotomuseum waar je een rondleiding krijgt van een gids door de overzichtstentoonstelling Lust for Life van de beroemde fotograaf Ed van der Elsken.
Info: www.cultureleagenda.nl/nouveau

Article continues after the ad