Felicity Huffman
Felicity Huffman

Heel verfrissend: een celeb die toegeeft dat ze fout zat.

Even terug naar vorig jaar: actrices Lori Loughlin en Felicity Huffman werden er beiden van beschuldigd een plek voor hun dochters te hebben gekocht op een prestigieuze universiteit. Loughlin houdt nog steeds vol dat ze niets verkeerd heeft gedaan, Huffman (bekend van onder andere Desperate Housewives) koos ervoor om niet te draaien en te protesteren, en komt daarmee een stuk geloofwaardiger en waardiger uit de rel. 

Gisteren werd Felicity, hier met haar man William H. Macy, veroordeeld tot twee weken gevangenisstraf, een boete van 30.000 dollar en 250 uur werkstraf. Ze ging niet in beroep, maar liet weten dat ze het besluit van de rechtbank respecteert. En ze bood in een uitgebreide verklaring haar excuses aan andere ouders aan, die zonder middelen moeten knokken om hun kinderen op een goede opleiding te krijgen.

Article continues after the ad

"Ik heb de wet overtreden," aldus Felicity. "Ik heb dat toegeven, ik heb bevestigd dat ik schuldig ben aan deze misdaad en ik ben bereid het vonnis te accepteren. Er zijn geen excuses of rechtvaardigingen te bedenken voor wat ik hen gedaan. Punt.

Ik wil graag nogmaals mijn verontschuldigingen aanbieden aan mijn dochter, mijn man, mijn familie en de onderwijsgemeenschap voor mijn daden. En ik wil speciaal mijn excuses aanbieden aan de studenten die elke dag heel hard werken om een plek aan de universiteit te krijgen en aan hun ouders, die onvoorstelbare offers brengen om hen daarin te steunen.

De afgelopen zes maanden heb ik veel geleerd over mijn zwakke kanten als mens. Mijn doel is nu mijn straf te volbrengen zoals de rechter die heeft opgelegd. En ik beloof dat ik de komende maanden en jaren zal proberen om een eerlijker leven te leiden en een beter rolmodel voor mijn dochters en familie te zijn. Ik hoop dat zij, mij vrienden en mijn gemeenschap me zullen vergeven voor wat ik heb gedaan."   

Foto's © ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in