De definitieve poster van de Downton Abbey film onthult twee veelbelovende nieuwkomers in de cast.

Vanaf 12 september draait hij in de bioscoop, de film die na zes seizoenen Downton Abbey een mooie finale moet vormen. Afgezien van lady Rose draaft de hele vertrouwde cast op én er zijn twee nieuwe gezichten.

Article continues after the ad

Imelda Staunton verschijnt ten tonele als Lady Maud Bagshaw, hofdame van koningin Mary. Imelda is een van de bekendste film-, tv- en theateractrices van Engeland en staat hier rechts van Robert Crawley. Tuppence Middleton staat naast Imelda, zij speelt Lucy, de potentiële nieuwe liefde van Tom Brandsen. Liefhebbers van kostuumdrama zullen haar herkennen van Dickensian en War & Peace.

Hugh Bonneville en Elizabeth McGovern krijgen als Robert en Cora Crawley te maken met zeer hoog bezoek. Koning George V en koningin Mary (de grootouders van de huidige Queen) bezoeken Downton.  

Ook Michelle Dockery en Laura Carmichael keren terug als Lady Mary en Lady Edith, met Joanne Froggatt als Anna Bates. Duidelijk is wel dat er veel is veranderd in de tijd tussen de eerste aflevering en de film. Het geld raakt op, er is veel minder personeel en de Crawley's worden steeds zelfredzamer. Dit is de Amerikaanse filmposter, die is anders dan de Europese. 

Dame Maggie Smith – die in de eerste aflevering al een supersenior speelde en wiens personage inmiddels 204 moet zijn – keert terug als de altijd vlijmscherpe Dowager Countess.

In de film komt 'Carson the Butler' even uit zijn pensioen om het hoge bezoek op te vangen...

...en overweegt Mary Downton voorgoed te verlaten, onder invloed van haar nieuwe liefde Henry Talbot (Matthew Goode, rechts), handelaar in – shock & horror – tweedehands auto's. Heel chique, heel dure auto's, maar toch...

...tijden veranderen. 

© Universal Pictures

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in